Samsung anunță un telefon misterios. DualFold, o premieră mondială!

Data: 23/03/2021 | Autor: .

Samsung pregătește lansarea unui smartphone în premieră mondială. DualFold va fi primul telefon cu ecran pliabil în două părți. Va semăna cu un prospect turistic, cu trei display-uri care vor forma un ecran uriaș.

Dacă Oppo mizează pe ecranele rulabile, vezi cazul Oppo X 2021, telefon prototip testat de GadgetReport.ro zilele trecut (un review complet vedeți aici), sud-coreenii de la Samsung continuă să dezvolte tehnologia pliabilă.

După Galaxy Fold, Samsung a depus brevetele de invenție pentru un alt tip de tehnologie, DualFold.

CEO Koh Dong-jin, seful diviziei de telefonie mobilă Samsung, a abordat problema miercuri, în cadrul adunării generale anuale a companiei.

„Depunem toate eforturile pentru a crește producția de smartphone-uri pliabile. … Pentru telefoanele pliabile, afișajul contează cel mai mult. Am rezolvat mare parte din probleme, dar încă nu putem produce atâtea telefoane pliabile ca alte smartphone-uri.”

Ce avantaje oferă DualFold

Potrivit unui raport Nikkei Asia, compania coreeană lucrează la un smartphone care va avea numai puțin de trei ecrane, pliabile în două locuri.

Dispozitivul ar avea un raport de aspect al ecranului desfășurat „în linie” pe 16: 9 sau 18: 9, pentru a permite mai multor jocuri și „alte aplicații” „să ruleze mai ușor cu rezoluții mai bune”.

Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold au fiecare câte o balama. Desfășurat, Fold 2 are un raport de ecran de 25: 9, ceea ce înseamnă că dezvoltatorii de aplicații trebuie să-și proiecteze produsele special pentru a se potrivi cu raportul de aspect unic.

Jeff Pu, analist la GF Securities, a declarat pentru Nikkei Asia că Samsung a planificat de mai mult timp să înlocuiască seria Note cu dispozitive pliabile.

„Este o mișcare inteligentă. … Smartphone-urile arată deja prea asemănător. Pariul pe telefoanele pliabile înseamnă și prețuri de vânzare mai mari”, a spus Pu. „Samsung are în continuare avantajul asupra tuturor competitorilor săi, deoarece produce aceste ecrane și a investit în cercetarea și dezvoltarea unei astfel de tehnologii de mult timp.”

Se presupune că un prototip al telefonului Samsung DualFold ar trebui să fie disponibil până la sfârșitul anului.

Potrivit unor estimări ale analiștilor, compania a vândut aproximativ 3,5 milioane de telefoane pliabile anul trecut iar în acest an speră să ajungă la 7,5 milioane.

Am testat Oppo X 2021. Telefonul revoluționar care se rulează!