Samsung ar putea bloca de la distanţă telefoanele Galaxy Note 7

Data: 15/09/2016 | Autor: .

Samsung ar putea bloca de la distanţă telefoanele Galaxy Note 7

Sud-coreenii de la Samsung pregătesc o măsură fără precedent în tentativa de a evita noi incidente cu Galaxy Note 7. Compania ar putea dezactiva, de la distanţă, telefoanele care includ baterii cu probleme şi care nu sunt schimbate de către utilizatori până la data de 30 septembrie, relatează GadgetReport.ro

Măsura, una fără precendent în industrie, este menită să-i determine pe clienţii care nu sunt la curent cu problemele tehnice ale telefoanelor să meargă în service şi să le schimbe cu unele noi sau cu Galaxy S7 sau Galaxy S7 edge.

Clienţii Samsung care au apucat să cumpere un smartphone Galaxy Note 7 și acum se tem că acesta le-ar putea exploda, pot verifica acum, oficial, dacă telefonul trebuie schimbat. Samsung a pus la dispoziţie un instrument special pe site-ul propriu.

Samsung a creat o bază de date cu dispozitivele suspecte, iar clienţii pot căuta în cadrul acesteia pentru a afla dacă telefonul Galaxy Note 7 achiziționat se află printre gadgeturile cu probleme.

Căutarea se face pe baza codului unic IMEI, care poate fi aflat urmând calea Apps > Settings > About device > Status > IMEI information sau tastând numărul *#06#.

Tot pe pagina oficială Samsung au fost publicate datele de contact la care pot apela aceia care vor afla, în urma căutării, că au în posesie un telefon cu probleme.

Samsung a contabilizat peste 100 de incidente, dintre care peste 70 în SUA, în care telefoanele Galaxy s-au supraîncălzit şi au explodat, în momentul în care se aflau la încărcat.

De asemenea, au fost raportate cazuri, încă neconfirmate, de incendii puternice izbucnite de la explozia telefonului, iar mai multe companii aeriene au decis să interzică accesul la bordul aeronavelor cu telefoanele Note 7.

Samsung Romania a decis să înlocuiască telefoanele vândute în România.Utilizatorilor care detin deja un Galaxy Note7 le va fi schimbat dispozitivul cu unul nou, incepand cu 19 septembrie, prin intermediul magazinului de unde au achizitionat produsul.

Programul de inlocuire Samsung Galaxy Note 7

Samsung incurajeaza toti utilizatorii Galaxy Note7 sa profite de programul de schimb, in urma caruia vor beneficia de urmatoarele:

  •      Utilizatorii isi pot schimba actualul Galaxy Note 7 cu unul nou, incepand cu 19 septembrie, oferta disponibila la partenerii Samsung.
  •       Utilizatorii isi pot schimba oricand actualul dispozitiv Galaxy Note 7 cu un Galaxy S7 sau S7 edge. Diferenta de pret va fi returnata utilizatorilor. Oferta este disponibila la partenerii Samsung.

Pentru utilizatorii care au precomandat Galaxy Note7 si asteapta comanda:
Samsung isi cere scuze pentru intarzierile de livrare. Acestea se datoreaza procesului de inlocuire a dispozitivelor. Livrarile vor fi reluate incepand cu 19 septembrie.

Procesul de inlocuire

Utilizatorii Galaxy Note 7 pot contacta partenerii Samsung sau operatorii de la care au achizitionat dispozitivul sau call center-ul Samsung:
Customer Service Center Samsung
08008 726 78 64
Program: Luni-vineri, orele 09:00-18:00

Sud-coreenii de la Samsung vor investi aproape un miliard de dolari în înlocuirea telefoanelor Galaxy Note 7, arată o estimare Credit Suisse citată de GadgetReport.ro.

Gigantul sud-coreean Samsung Electronics a pierdut 22 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă din cauza problemelor cu noul telefon