Samsung clonează Chromecast în noile televizoare QLED

Data: 4/01/2017 | Autor: .

Samsung clonează Chromecast în noile televizoare QLEDSamsung a anunţat, la CES 2017 din Las Vegas, lansarea noii generaţii de televizoare QLED, Q7, Q8, şi Q9, care, dincolo de „cea mai bună imagine reprodusă vreodată”, aşa cum o promovează sud-coreenii, oferă şi o funcţie similară cu cea dezvoltată de Google cu Chromecast, Smart View, relatează GadgetReport.ro

Sud-coreenii au precizat că noile televizoare QLED sunt capabile să redea tot conţinutul de pe telefon, tabletă sau alt dispozitiv (laptop, PC etc.) care rulează aplicaţia Smart View. Trebuie doar ca utilizatorul să apese pe iconul din dreapta sus şi imaginea va fi preluată de noile televizoare.

Şi generaţiile anterioare de televizoare inteligente Samsung erau capabile să redea conţinutul video prin Smart View însă este pentru prima dată când aplicaţia, dezvoltată pe structura Boxee, vine în standard pe noile QLED TV şi este capabilă să redea conţinutul la calitatea originală.

Sud-coreeni au recunoscut, astfel, că versiunile anterioare Smart View nu reuşeau să ofere o imagine şi un sunet de calitate, fapt reclamat în dese rânduri de utilizatori.

Dincolo de rezvoltarea problemelor de streaming, noua aplicaţie Smart View include şi o gamă largă de servicii online precum YouTube, Amazon Prime Video, Fandango şi Hulu, alături de un modul care prezintă emisiunile preferate şi programul TV.

Întreaga experienţă de tip Chromecast este menită să ofere televizoarelor QLED TV un argument în plus în faţa concurenţei, tot mai agresive. Apple, LG şi Sony au investit masiv în astfel de servicii în tentativa de a oferi o experienţă multimedia completă.

Nu este foarte clar dacă noua aplicaţie va fi disponibilă şi pentru generaţiile anterioare de smart TV-uri Samsung.