Samsung DeX a ajuns în magazine. Cum îţi transformă telefonul în computer

Data: 6/07/2017 | Autor: .

Samsung DeX a ajuns în magazine. Cum îţi transformă telefonul în computer

Samsung DeX, dispozitivul care permite transformarea telefoanelor Galaxy S8 și Galaxy S8+ în adevărate computere, a ajuns în România. Gadgetul costă între 430 şi 490 de lei, în funcţie de magazinul de unde îl cumpăraţi, relatează GadgetReport.ro

Odată pus în dock-ul Samsung DeX, utilizatorii pot să acceseze aplicații fără efort, să editeze documente, să navigheze pe web, să urmărească video-uri, să răspundă la mesaje și nu numai, direct de pe smartphone pe un display mai mare, cu tastatura și mouse.

https://www.facebook.com/MihneaRatteFotograf/

Prin andocarea noul Galaxy S8 în stația Samsung DeX, interfața Android mobilă se transformă într-o interfață de tip desktop, oferind acces la suita Office, de exemplu, pentru cei care au de completat o raportare. DeX-ul conectează telefonul la un monitor compatibil HDMI, fiind necersare orice tastaură și mouse compatibile cu sistemele Bluetooth, USB sau RF.

Colaborările principale cu Microsoft și Adobe asigură compatibilitatea Samsung DeX cu Microsoft Office și aplicații mobile Adobe, precum Adobe Acrobat Reader și Lightroom Mobile, permițând o funcționalitate asemănătoare desktop-ului și o interfață de utilizator indisponibilă până în momentul prezent pe un dispozitiv mobil.

Pentru utilizatorii dispozitivelor mobile și pentru organizațiile care necesită acces la aplicații bazate pe sistemul Windows OS, Samsung DeX oferă accesul în siguranță, de la distanță, pe desktop-uri virtuale, prin soluții partenere, care includ Citrix, VMware și Amazon Web Services.

În timpul conexiunii la stația DeX, smartphone-ul este protejat prin intermediul platformei de securitate Samsung Knox. Pentru o securitate sporită, datele de pe telefonul mobil al utilizatorului nu vor fi transmise pe desktop.

Samsung DeX il puteti cumpara de AICI.

 

Specificatii

Caracteristici generale

Tip produs Kit incarcator
Brand compatibil Samsung
Model compatibil Galaxy S8 Galaxy S8 Plus
Functii Conectare PC
Lungime 105.2 mm
Latime 47.5 mm
Inaltime 105.2 mm
Greutate 231 g
Culoare Black

Specificatii tehnice

Interfata intrare Type-C Ethernet 2 x USB