Samsung dezgroapă telefonul exploziv Galaxy Note 7

Data: 28/03/2017 | Autor: .

Sud-coreenii de la Samsung au de gând să relanseze smartphone-ul Galaxy Note 7 în unele pieţe internaţionale. Anunţul oficial a apărut pe blogul companiei, Samsung afirmând că decizia privind vânzarea telefoanelor „refurbished” va fi luată în funcţie de rezultatele discuţiilor cu autorităţile din fiecare ţară, relatează GadgetReport.ro

Samsung afirmă, în mesaj, că telefonul Galaxy Note 7 va fi vândut drept produs folosit ( refurbished) sau va fi oferit drept produs de închiriat, prin intermediul reţelelor de telefonie care îşi vor exprima acordul.

Restul telefoanelor care nu vor intra în program vor fi reciclate. O parte din piese, precum camerele foto/video, vor fi folosite pentru produsele de testare şi cele promoţionale, iar restul vor fi exploatate de firmele specializate în extragerea metalelor rare, precum cuprul, aurul, nichelul şi argintul.

Samsung nu a făcut niciun fel de precizări legate de pieţele unde vor fi vândute telefoanele Galaxy Note 7s şi nici la ce preţuri vor fi comercializate. Este de aşteptat, însă, ca preţul să fie unul extrem de competitiv.

Sud-coreenii vor înlocui, bineînţeles, bateriiile telefoanelor, în aşa fel încât să nu reprezinte niciun pericol de explozie.

Din cauza problemelor de producţie, compania Samsung a fost nevoită să retragă peste 4,3 milioane de telefoane Galaxy Note 7.