Samsung Display, noi detalii despre misteriosul telefon Galaxy X

Data: 5/04/2017 | Autor: .

 

Samsung Display, noi detalii despre misteriosul telefon Galaxy X

Sud-coreenii de la Samsung lucrează la dezvoltarea unui telefon flexibil, cunoscut cu numele de cod Galaxy X, însă acesta nu va fi lansat mai devreme de 2019. „Tehnologia va ajunge la maturitate până atunci”, a declarat Kim Tae-woong, şeful Samsung Display, cu ocazia evenimentului Display TechSalon, organizat în Seoul.

Korea Herald citează declaraţiile oficialului Samsung care afirmă că display-urile fără ramă (bezel free)
se vând foarte bine în prezent şi că „Samsung are destul timp la dispoziţie pentru a dezvolta ecranele flexibile. Tehnologia urmează să ajungă la maturitate în 2019”.

Kim Tae-woong afirmă că există câteva provocări de natură tehnologică înainte să se treacă la producţia de serie, estimând că, într-o primă fază, vom vedea ecrane flexibile doar pe o parte. Ecranele complet flexibile, capabile să ofere imagini pe ambele părţi, ar urma să fie lansate ulterior.

Declaraţiile oficialului Samsung vin să spulbere, astfel, speculaţiile privind potenţiala lansare, la finele acestui an sau anul viitor, a primului telefon flexibil, Galaxy X.

GadgetReport.ro relata, recent, că Samsung a înregistrat în SUA trei brevete de invenţie,care se vor regăsi în noul smartphone Galaxy X.

Primul se referă la forma acestuia, flexibilă, telefonul urmând să se plieze precum un caiet. Celelalte două fac referire la design. Printre noutăţi se află, ca şi în cazul Galaxy S8, eliminarea butonului fizic de HOME şi transformarea acestuia într-unul virtual, alături de mutarea logo-ului în partea de jos.
Dezvoltarea telefonului Galaxy X, despre care GadgetReport.ro a mai relatat în dese rânduri, a devenit urgenţă pentru Samsung.

Surse din piaţă afirmă că Samsung Galaxy X va avea un ecran OLED care va putea fi pliat precum o carte. Un alt produs din serie ar putea fi o tabletă de 8 inchi, care îşi va rula ecranul precum o foaie de hârtie.

Potrivit surselor, gadgeturile ar putea fi propulsate de noile procesoare Snapdragon şi 6-8 GB de RAM, şi vor beneficia de încărcare wireless, slot microSD şi, bineinteles, acumulatori flexibili care se vor încărca la 80% în numai 35 de minute.

Dacă sud-coreenii vor lansa Samsung Galaxy X, va însemna o adevărată revoluţie pe piaţa smartphone-urilor, similară poate doar cu lansarea primului iPhone.

GadgetReport.ro relata, anterior, ca Samsung, LG, Philips, Sharp, Sony si Microsoft lucreaza de ani de zile la dezvoltarea unor gadgeturi flexibile, însă pare că doar Samsung a ajuns la un produs final.
Vicepresedintele Samsung Display, Lee Chang-hoon, declara anterior ca Samsung va avea capacitatea de a produce ecrane flexibile pana la sfarsitul anului 2016.

Samsung a prezentat mai multe prototipuri de ecrane flexibile, iar intre timp a brevetat si o baterie care isi poate modifica forma – marele obstacol catre dezvoltarea gadgeturilor ce pot fi indoite.

Cand spunem ca ne aflam in pragul unei adevarate revolutii tehnologice, nu exageram cu nimic. Ecranele OLED si bateriile flexibile  vor ajunge, treptat, sa echipeze aproape toate lucrurile pe care le folosim zilnic.

Ne vom lua adio de la telefoanele din ziua de azi si vom trece la unele extrem de subtiri, flexibile si indestructibile. Ca sa intelegeti mai bine cum vor arata aceste gadgeturi, urmariti si clipul urmator.