Samsung Flex va fi cel mai scump telefon din lume

Data: 26/11/2018 | Autor: .

Samsung Flex va fi cel mai scump telefon din lumeSamsung Flex, primul telefon cu ecran flexibil construit de sud-coreeni, va avea un preț pe măsura tehnologiei revoluționare. Dacă anterior prețul era estimat la 1400-1500 de dolari, noi informații vin să acrediteze ideea că smartphone-ul va consta cu peste 1000 de dolari mai mult, relatează GadgetReport.ro

Potrivit Ubergizmo.com, surse apropiate concernului sud-coreean afirmă că prețul lui Galaxy Flex va fi de 1,920 – 2,560 dolari în SUA. În Europa, telefonul ar putea fi și mai scump, undeva la 2500 de euro, echivalentul a 11.625 de lei. La acest preț, Samsung Flex ar urma să fie cel mai scump telefon din lume.

Potrivit jurnaliștilor, nu este însă exclus ca Samsung să reducă semnificativ prețul smartphone-ului cu măcar 30%, pentru a-l face vandabil. Asta mai cu seamă că sud-coreenii și-au propus să producă, în prima fază, cel puțin 1 milion de telefoane, iar apoi să extindă producția în funcție de solicitări.

Gadgetreport.ro relata, zilele trecută, că Samsung Flex va debuta, cel mai probabil, în luna martie, la o lună distanță după lansarea telefoanelor din seria Galaxy S10, la MWC Barcelona.

În modul de telefon, Samsung Flex va avea un ecran „Infinity Flex” de 4,58 inchi și o rezoluție de 1960×840 Pixeli, iar în cel de tabletă, va include un display de 7,3 inchi, cu o rație de 4.2:3, cu 420 ppi și o rezoluție de 2152 x 1356 pixeli.

Potrivit surselor citate de Korea Times, telefonul va fi mult mai subțire decât cel prezentat în cadrul Conferinței Dezvoltatorilor Samsung, acolo unde detaliile de design au fost atent ascunse în lumina difuză care a însoțit prezentarea. Display-ul Infinity Flex folosește un mix de polimeri speciali care înlocuiesc sticla și care asigură flexibilitatea și durabilitatea ecranului.

Samsung a anunțat că lucrează și la o nouă platformă software care va pune în valoare posibilitățile oferite de ecranele flexibile.

Autorităţile sud-coreene (National Radio Research Agency şi Korea Communications Commission ) au dat deja aprobările necesare pentru modelul cu nume de cod SM-G888N0.

Samsung Flex va beneficia de, cel mai probabil, de noul procesor neural Exynos, ce va fi prezent şi pe Galaxy S10, alături de 6-8 GB de RAM şi un spaţiu de stocare de 256 GB. Telefonul ar urma să includă slot microSD şi să beneficieze de încărcare wireless.