Samsung Flex. Primul telefon din seria gadgeturilor cu ecrane flexibile

Data: 21/11/2018 | Autor: .

Samsung Flex. Primul telefon din seria gadgeturilor cu ecrane flexibileSamsung Galaxy X, Galaxy Flex sau, simplu, Samsung Flex? Acestea sunt denumirile vehiculate în jurul primului smartphone/tabletă cu ecran flexibil ce urmează a fi lansat de sud-coreeni în primăvara anului viitor, relatează GadgetReport.ro

Potrivit unui reportaj publicat in WallStreet Journal, cel mai probabil, gadgetul sud-coreenilor va purta denumirea ,,Flex’’, în ton cu ecranul revoluționar Infinity Flex.

Samsung va evita, astfel, să folosească denumirea Galaxy, ce urmează să fie rezervată, în continuare, telefoanelor din seria clasică.

Potrivit BGR.com, Samsung Flex va inaugura o nouă categorie de produse, iar primul produs îl vom vedea, cel mai probabil, în luna martie, la o lună distanță după lansarea telefoanelor din seria Galaxy S10, la MWC Barcelona.

GadgetReport.ro relata, zilele trecute, că sud-coreenii și-au propus să producă, în prima fază, cel puțin 1 milion de telefoane, iar apoi să extindă producția în funcție de solicitări.

Potrivit jurnaliștilor de la Korea Times, noul smartphone va costa 2 milioane de woni, adică 1770 de dolari. Un preț piperat, pe măsura tehnologiei revoluționare.

În modul de telefon, Samsung Flex va avea un ecran „Infinity Flex” de 4,58 inchi și o rezoluție de 1960×840 Pixeli, iar în cel de tabletă, va include un display de 7,3 inchi, cu o rație de 4.2:3, cu 420 ppi și o rezoluție de 2152 x 1356 pixeli.

Potrivit surselor citate de Korea Times, telefonul va fi mult mai subțire decât cel prezentat în cadrul Conferinței Dezvoltatorilor Samsung, acolo unde detaliile de design au fost atent ascunse în lumina difuză care a însoțit prezentarea. Display-ul Infinity Flex folosește un mix de polimeri speciali care înlocuiesc sticla și care asigură flexibilitatea și durabilitatea ecranului.
Samsung a anunțat că lucrează și la o nouă platformă software care va pune în valoare posibilitățile oferite de ecranele flexibile.

Autorităţile sud-coreene (National Radio Research Agency şi Korea Communications Commission ) au dat deja aprobările necesare pentru modelul cu nume de cod SM-G888N0.
Samsung Flex va beneficia de, cel mai probabil, de noul procesor neural Exynos, ce va fi prezent şi pe Galaxy S10, alături de 6-8 GB de RAM şi un spaţiu de stocare de 256 GB. Telefonul ar urma să includă slot microSD şi să beneficieze de încărcare wireless.