Samsung Galaxy X, în producție. Cât va costa și când va fi disponibil în magazine

Data: 12/11/2018 | Autor: .

Samsung Galaxy X, în producție. Cât va costa și când va fi disponibil în magazine

Samsung Galaxy X, primul smartphone cu ecran flexibil din istoria Samsung, a trecut de stadiul de prototip și îl vom putea cumpăra din magazine cel mai probabil în luna martie a anului viitor. Sud-coreenii și-au propus să producă, în prima fază, cel puțin 1 milion de telefoane, iar apoi să extindă producția în funcție de solicitări, relatează GadgetReport.ro

Potrivit jurnaliștilor de la Korea Times, noul smartphone Samsung Galaxy X va costa 2 milioane de woni, adică 1770 de dolari. Un preț piperat, pe măsura tehnologiei revoluționare.

În modul de telefon, Galaxy X va avea un ecran „Infinity Flex” de 4,58 inchi și o rezoluție de 1960×840 pixeli, iar în cel de tabletă, va include un display de 7,3 inchi, cu o rație de 4.2:3, cu 420 ppi și o rezoluție de 2152 x 1356 pixeli.

Potrivit surselor citate de Korea Times, telefonul va fi mult mai subțire decât cel prezentat în cadrul Conferinței Dezvoltatorilor Samsung, acolo unde detaliile de design au fost atent ascunse în lumina difuză care a însoțit prezentarea. Display-ul Infinity Flex folosește un mix de polimeri speciali care înlocuiesc sticla și care asigură flexibilitatea și durabilitatea ecranului.

Samsung a anunțat că lucrează și la o nouă platformă software care va pune în valoare posibilitățile oferite de ecranele flexibile.

Sud-coreenii nu au anunțat când vor lansa  Samsung Galaxy X, însă cel mai probabil este ca smartphone-ul să debuteze în primăvara anului viitor, la nivel internațional, odată cu lansarea Galaxy S10. Nu este exclus ca Galaxy X să înlocuiască seria Note.

Autorităţile sud-coreene (National Radio Research Agency şi Korea Communications Commission ) au dat deja aprobările necesare pentru modelul cu nume de cod SM-G888N0.

Samsung Galaxy X va beneficia de, cel mai probabil, de noul procesor neural Exynos, ce va fi prezent şi pe Galaxy S10, alături de 6-8 GB de RAM şi un spaţiu de stocare de 256 GB. Telefonul ar urma să includă slot microSD şi să beneficieze de încărcare wireless.