Samsung prezintă, în premieră, prototipul Galaxy X. Când va fi lansat telefonul flexibil

Data: 8/11/2018 | Autor: .

Samsung prezintă, în premieră, prototipul Galaxy X. Când va fi lansat telefonul flexibilSud-coreenii au prezentat, cu ocazia conferinței dezvoltatorilor Samsung din San Francisco, prototipul Galaxy X, primul telefon flexibil din istoria companiei. Într-un cadru cel puțin inedit, în penumbră, probabil pentru a păstra secretele de design, cei prezenți au putut vedea, în premieră, cum funcționează tehnologia Infinity Flex, relatează GadgetReport.ro

Telefonul prezentat de sud-coreeni are un display de 7.3-inch, flexibil pe mijloc, cu două ecrane, care se deschide precum o carte. Poate deveni, astfel, foarte ușor o tabletă sau un telefon, în funcție de necesitățile utilizatorului.

Sud-coreenii au declarat, cu ocazia conferinței, că Infinity Flex reprezintă „viitorul în materie de tehnologie mobilă” și ,,fundamentul pentru smartphone-ul de mâine”

Display-ul Infinity Flex folosește un mix de polimeri speciali care înlocuiesc sticla și care asigură flexibilitatea și durabilitatea ecranului.

Samsung a anunțat că lucrează și la o nouă platformă software care va pune în valoare posibilitățile oferite de ecranele flexibile.

DJ Koh, CEO-ul Samsung, a precizat că dezvoltarea unui telefon pliabil a fost complicată şi că, după cinci ani de eforturi, echipa de ingineri Samsung a depăşit toate problemele pe care le-a întâmpinat.

Sud-coreenii nu au anunțat când vor lansa Galaxy X, însă cel mai probabil este ca smartphone-ul să debuteze în primăvara anului viitor, odată cu lansarea Galaxy S10. Nu este exclus ca Galaxy X să înlocuiască seria Note.

Autorităţile sud-coreene (National Radio Research Agency şi Korea Communications Commission ) au dat deja aprobările necesare pentru modelul cu nume de cod SM-G888N0, iar telefonul a apărut deja pe unul dintre site-urile companiei.

Samsung Galaxy X va beneficia de, cel mai probabil, de noul procesor neural Exynos, ce va fi prezent şi pe Galaxy S10, alături de 6-8 GB de RAM şi un spaţiu de stocare de 256 GB. Telefonul ar urma să includă slot microSD şi să beneficieze de încărcare wireless.

Prețul lui Samsung Galaxy X ar urma să fie pe măsura tehnologiei, de peste 1200-1400 de euro.