Lansarea lui Galaxy X, iminentă? Primul telefon flexibil al sud-coreenilor

Data: 6/11/2018 | Autor: .

Lansarea lui Galaxy X, iminentă? Primul telefon flexibil al sud-coreenilor

Prezentarea lui Galaxy X, primul telefon cu ecran flexibil al Samsung, ar putea avea loc la conferința dezvoltatorilor Samsung, de pe 7-8 noiembrie. Cel puțin asta arată ultimele date prezentate de presa internațională, alimentate de fotografia pe care Samsung a postat-o pe Facebook și Twitter, relatează GadgetReport.ro

Sud-coreenii au postat pe conturile oficiale de Facebook și Twitter o fotografie care arată logo-ul Samsung într-o formă care imită un ecran curbat. Pentru experți, aceasta este confirmarea că lansarea lui Galaxy X este iminentă.

Chiar dacă, oficial, nu a fost făcută nicio declarație despre acest lucru, este posibil ca primul telefon cu ecran flexibil al sud-coreenilor să îl vedem chiar în această săptămână, prezentat sub formă de prototip la conferința dezvoltatorilor, organizată în San Francisco.

DJ Koh, CEO-ul Samsung, declara recent, într-un interviu, că „a venit momentul să livrăm” atunci când a venit vorba despre telefoane cu ecran pliabil.

DJ Koh a precizat că dezvoltarea unui telefon pliabil a fost complicată şi că echipa de ingineri Samsung aproape că a depăşit toate problemele pe care le-a întâmpinat.

Samsung lucrează de câţiva ani la dezvoltarea Galaxy X şi pare că, în sfârşit, a reuşit să depăşească provocările de natură tehnologică, având nevoie de componente care să fie maleabile și să suporte presiunea plierii.

În aceste condiții, nu este exclus ca Samsung Galaxy X să debuteze pe piață în primăvara anului viitor, împreună cu Galaxy S10.

GadgetReport.ro relata, recent, că Samsung Galaxy X va avea un ecran flexibil de 7,3 inch, care va putea fi folosit ca o tabletă și pliat apoi pe jumătate pentru a se transforma într-un smartphone.

samsung galaxy x Samsung-Galaxy-X-gifAutorităţile sud-coreene (National Radio Research Agency şi Korea Communications Commission ) au dat deja aprobările necesare pentru modelul cu nume de cod SM-G888N0, iar telefonul a apărut deja pe unul dintre site-urile companiei.

Samsung Galaxy X va beneficia de, cel mai probabil, de noul procesor neural Exynos, ce va fi prezent şi pe Galaxy S10, alături de 6-8 GB de RAM şi un spaţiu de stocare de 256 GB. Telefonul ar urma să includă slot microSD şi să beneficieze de încărcare wireless.

Potrivit experţilor, cel mai probabil telefonul va fi flexibil doar pe partea de mijloc, în locul în care se împătureşte. Ulterior vor fi lansate şi variantele complet flexibile, telefoanele urmând să poată fi rulate sau împăturile, precum o foaie de hârtie.

Prețul lui Samsung Galaxy X ar urma să fie pe măsura tehnologiei, de peste 1200-1400 de euro.

FlexPai. Cum arată și cât costă primul telefon flexibil din lume