OnePlus lansează în ianuarie primul telefon 5G

Data: 19/11/2018 | Autor: .

OnePlus lansează în ianuarie primul telefon 5GChinezii de la OnePlus ar putea lansa, pe 15 ianuarie 2019, primul smartphone din lume cu conectivitate 5G. Carl Pei, co-fondatorul producătorului din China, a confirmat că OnePlus 7, primul telefon 5G, este pregătit să debuteze în magazine, relatează GadgetReport.ro

Potrivit unor surse, OnePlus 7 ar urma să continue, din punct de vedere vizual, linia proprie de design, deja cunoscută, cu ecranul de 6,4 inchi prins într-un profil premium, din sticlă și margine din metal.

În spatele display-ului cu rezoluția 1080×2280 pixeli se va afla un hardware extrem de puternic – un procesor Octa core (2.95 GHz, Quad core, Kryo 385 + 1.8 GHz, Quad core, Kryo 385), o placă video Adreno 630 GPU și 6 GB de RAM.

OnePlus 7 va include, dincolo de conectivitatea 5G, o baterie puternică, de 4150 mAh, și o pereche de camere de 24MP + 12MP + 8MP.

OnePlus 7 va rula Android 9.0 de pe un spațiu de stocare de 64 GB, extensibil prin microSD.

Huawei, Honor, HTC, LG, Sony, Oppo, Vivo și Xiaomi au anunțat că vor lansa la rândul lor, în 2019, primele telefoane 5G, iar Motorola pregătește o versiune cu modemul Qualcomm Snapdragon X50 5G.
Pe lista primelor telefoane cu 5G se vor afla Samsung Galaxy S10 și telefoanele flexibile anunțate de Samsung (Galaxy X) și Huawei, dar și viitorul iPhone XI, care ar urma să debuteze în a doua parte a anului viitor.

REVOLUȚIA 5G

Tehnologia 5G este capabilă să ofere viteze de 3,77 Gb/s, faţă de maxim 350 Mb/s, cât oferă internetul 4G+. Vom descărca, astfel, un film HD pe telefon în numai 2 secunde.

Viteza incredibilă de transfer, ce va putea ajunge până la 10 GB pe secundă, va permite dezvoltarea la scară largă a serviciilor de streaming în format 4K, astfel că nu este exclus ca, în următorii ani, posturile TV să îşi treacă emisia pe internet.

Tehnologia 5G va permite, de asemenea, dezvoltarea maşinilor inteligente, a electrocasnicelor conectate la web şi, în general, a transferului de date la un nivel fără precedent, astfel încât accesul la informaţie va deveni instantaneu, indiferent de unde îl accesezi.

CÂND VOM VEDEA 5G ÎN ROMÂNIA

Tehnologia 5G are șanse mari să debuteze în 2020, odată cu primele telefoane capabile să funcționeze la noile standarde.

Digi, Orange și Vodafone au făcut deja teste cu 5G, iar rezultatele sunt cele așteptate. Nu este exlus ca România să se afle printre primele țări din lume care va oferi servicii 5G.