Samsung GAIA. Aplicaţia care îţi protejează Smart TV-ul

Data: 31/12/2015 | Autor: .

Sud-coreenii au anunţat lansarea aplicaţiei Samsung GAIA, o soluție de securitate puternică, pe trei layere, pentru toate Smart TV-urile cu sistem de operare Tizen din gama 2016. Aceasta va oferi utilizatorilor un grad ridicat de securitate pentru întregul ecosistem Smart TV, inclusiv pentru servicii şi componentele de software și de hardware.

Samsung GAIA

Samsung GAIA

Samsung GAIA protejează datele personale ale utilizatorilor în trei moduri diferite. În primul rând, prin Secure Zone – o barieră virtuală care creează un spațiu sigur și securizează operațiunile de bază, iar Secure Keypad/Number Pad este un mecanism virtual de introducere a datelor, disponibil pe televizor și folosit pentru a proteja informații personale de pe cărțile de credit sau parole, a anunţat Samsung, într-un comunicat de presă.

În al doilea rând, Samsung GAIA criptează datele importante transmise între televizor și alte servere pentru servicii IoT. Sistemul încorporat anti-malware detectează și blochează orice program neautorizat care ar putea fi folosit pentru hacking sau pentru a opera schimbări în elementele cheie ale sistemului de operare a Smart TV-ului.

În al treilea rând, prin Samsung GAIA, nivelul de securitate al componentelor hardware a fost îmbunătățit. Prin împărțirea sistemului de operare Tizen în două zone – una principală şi una cu necesităţi de securizare speciale, securitatea datelor de pe fiecare partiție este asigurată separat. Totodată, cheia pentru verificarea informațiilor personale este inclusă pe cip-ul hardware.

Samsung preconizează că 2016 este anul în care televizorul devine centrul de comandă pentru dispozitivele IoT din casă. Televizoarele Samsung Smart TV din gama 2016 sunt echipate cu soluția de securitate GAIA și funcționează ca hub pentru tehnologia IoT, fiind chiar ele centrul de comandă al casei inteligente.