vTime, Facebook-ul viitorului! Ne vom întâlni într-o viaţă paralelă

vTime, Facebook-ul viitorului! Ne vom întâlni într-o viaţă paralelă

Vă mai aduceţi aminte de mIRC? A fost primul program virtual de socializare. De atunci, lumea s-a schimbat, iar social network a devenit o componentă obişnuită a vieţii noastre cotidiene. Potrivit experţilor, viitorul ne va transpune într-o viaţă paralelă, o alternativă la realitate!

Prima reţea socială bazată pe o realitate virtuală, denumită vTime, a fost lansată în cadrul CES  Las Vegas. Aceasta pune accent pe o experienţă 3D în care fiecare utilizator are propriul avatar.

Reţeaua, care seamănă din multe puncte de vedere cu celebrul joc Second Life, îţi permite să te întâlneşti cu prietenii sau cu necunoscuţii la fel ca pe Facebook, însă chat-ul trece dincolo de conversaţia text şi devine una interactivă, vizuală şi auditivă, cu ajutorul unor căşti precum Samsung Gear VR sau Oculus Rift.

vtime experienta

Aplicaţia a fost concepută de către o companie din Liverpool numită Starship, iar reprezentanţii săi sunt de părere că în viitor un număr tot mai mare de oameni vor lua parte la reţeaua virtuală.

„Reţeaua este deja folosită de oameni pentru întâlniri de afaceri şi, oarecum ciudat, de către cei care au relaţii la distanţă”, a declarat pentru Daily Mail Vicky Roberts, director de comunicare în cadrul Starship.

„Am pornit aplicaţia înainte de Crăciun şi va fi disponibilă pe Google Cardboard peste aproximativ trei săptămâni”, a mai spus Roberts.

Mai multe amănunte aflaţi din clipul video de mai jos şi de pe site-ul oficial vTime.