Samsung Galaxy S3 si Note II trec pe Android 4.4 (VIDEO)

Data: 27/01/2014 | Autor: .

samsung-galaxy-s3-bunSamsung a inceput sa updateze smartphone-urile sale de top la noul sistem de operare Android 4.4.2 KitKat. Primul care a primit software-ul este Galaxy Note 3. Vor urma, in februarie, Galaxy S4, iar in martie Galaxy S3 si Galaxy Note 2.

Potrivit Android Geeks, care citeaza SamMobile, informatia a fost confirmata de un specialist software de la Samsung.

“Samsung Galaxy S3 si Galaxy Note 2 vor trece la Android Kitkat la sfarsitul trimestrului I”, a spus acesta.

Potrivit reprezentantului Samsung, pachetul de software, ce va putea fi descarcat treptat, in toata tarile in care concernul sud-coreean este prezent, va prezenta modificari importante care vor asigura telefoanelor un plus de viteza si o autonomie mai mare.

In prezent, ambele telefoane Galaxy S3 si Galaxy Note 2 ruleaza Android 4.3.  Detalii aflati de aici.

gsnote3-kitkatGadgetReport.ro relata, inca din noiembrie 2013, despre faptul ca, in luna ianuarie, Galaxy Note 3 si Galaxy S 4 vor primi update-ul laKitKat.

Despre celelalte telefoane, niciun cuvant. Motivul tine de hardware, celelalte smartphone-uri nefiind compatibile cu noua versiune software.

Android 4.4 KitKat aduce pentru Galaxy S3 si Galaxy Note 2  imbunatatiri substantiale in materie de experienta de utilizare si autonomie a bateriei.

Ce noutati aduce noul sistem de operare aflati din clipul video de mai jos.

Ultima versiune a sistemului de operare Android cu nume de cod KitKat, lansata pe 31 octombrie, aduce destul de multe schimbari in materie de securitate, se arata intr-un comunicat al BitDefender

Lista completa este deja afișata pe platforma pentru dezvoltatori Developers website și acopera caracteristici precum verificarea procesului de pornire, rularea aplicațiilor in mod independent sau lista integrata de certificate digitale autorizate pentru criptarea traficului dintre dispozitiv și serviciile Google

Specialiștii Bitdefender au analizat noile caracteristici in materie de securitate așa cum apar ele in versiunea KitKat a Android Open Source Project (AOSP). Iata integral, comunicatul

1. Criptografie

Caracteristicile introduse in Android 4.4 asigura utilizatorul ca certificatele digitale pe care le accepta terminalul sunt reale. Pe scurt, daca un certificat digital pentru un anumit website aparținand Google a fost obținut in mod fraudulos, Android va notifica utilizatorul ca amprenta certificatului nu se potrivește cu cea pe care o deține Google. Aceasta schimbare are ca scopimpiedicarea atacurilor de tip man-in-the-middle, dar din pacate fac și scanarea via SSL mai dificila pentru soluțiile de securitate din companii.

 

2. VPN pentru fiecare utilizator
In cazul tabletelor configurate pentru a fi folosite de mai mulți utilizatori, KitKat suporta setari VPN per cont. Asta inseamna ca un utilizator poate configura și direcționa traficul printr-o rețea virluala privata, dar reversul medaliei este casetarile VPN sunt disponibile doar pentru primul utilizator al tabletei, in timp ce ceilalți nu vor putea folosi VPN.

 

3. SELinux ruleaza acum in mod Enforce
SELinux este un modul de securitate prezent in sistemul de operare Linux de mai bine de 10 ani,dar care a fost integrat prima data in versiunea 4.3 a Android. Modulul de control al accesului a fost dezvoltat de NSA, iar in versiunea anterioara de Android a fost folosit doar pentru pastrarea jurnalelor de acces. Noua versiune ruleaza SELinux in enforcing mode, ceea ce inseamna ca poate preveni atacurile de tip escaladare de privilegii, precum obținerea accesului la funcțiile critice ale terminalului, indiferent de permisiunile unei aplicații.

 

4. Fara opțiunea de root-are a telefonului
O alta schimbare notabila introdusa in KitKatest eo funcție noua a kernelului, numita device-mapper-verity, un sub-sistem anti-rootkit care impiedica infecțiile cu viruși. In același timp, prin verificarea integritații sistemului de fișiere de pe telefon prin criptografie, root-area unui telefon obișnuit, din afara familiei de telefoane pentru dezvoltatori, devine istorie.
Asta inseamna ca un sistem de operare alternativ precum CyanogenMod, Paranoid Android sau altele vor putea fi instalate cu foarte mare greutate pe alte terminale decat cele concepute special pentru dezvoltatori sau pe familia Nexus.

 

5. Fara posibilitatea de a opri permisiunile aplicațiilor
Inversiunea 4.3 Android a introdus o funcție care ar fi trebuit sa dea posibilitatea utilizatorilor sa permita sau sa opreasca in mod individual permisiunile aplicațiilor instalate pe telefon. Funcția, ascunsa intr-o activitate ce se numește App Ops, a fost ceruta de ani de zile și de companiile de securitate, dar și de utilizatorii individuali și ar fi fost utila in KitKat. Totuși activitatea a fost indepartata complet din codul sursa al KitKat.

 

6. Google Now nu deosebește vocile ce-i dau comenzi
Google Now este un alt aspect cheie al noului sistem de operare de la Google. In Andoid 4.4, serviciul poate fi activat prin simpla comanda vocala ”OK Google” atunci cand telefonul este activ și deblocat. Deși acesta este un argument de vanzare foarte bun in termeni de ușurința de folosire și interactivitate, telefonul nu poate face diferența intre vocile care ii dau comenzi. In aceste condiții sunt șanse ca altcineva aflat inproximitate sa dea comenzi telefonului tau folosind Google Now.