Samsung Galaxy S10. Un display spectaculos, hardware excelent și prețuri pe măsură

Samsung Galaxy S10. Un display spectaculos, hardware excelent și prețuri pe măsură

Noua generație de telefoane Samsung Galaxy S10 (Galaxy S10e, Galaxy S10, Galaxy S10+ și Galaxy S10 5G) a fost lansat oficial de sud-coreeni, iar primele impresii sunt excelente, pe măsura așteptărilor. Seria Galaxy S10 are cel mai bun ecran produs vreodată de Samsung, Infinity O, primul ecran dinamic AMOLED din lume, senzor de amprentă în ecran și o nouă tehnologie în materie de fotografie, relatează GadgetReport.ro

Samsung Galaxy S10e

Modelul entry-level, dacă putem vorbi despre așa ceva, Samsung Galaxy S10e, pare la prima vedere un Galaxy Note9 puțin cosmetizat și redus la dimensiunile și solicitările unui telefon care va avea un preț de 3500 lei, în versiunea de bază.

Galaxy S10e are un display de 5,8 inci Full HD+ cu raport de aspect 19:9. Dincolo de calitatea ecranului, compatibil HDR10+ și cu culori ceva mai bune decât vechiul Super AMOLED, ecranul este perforat în partea de sus pentru a face loc camerei de selfie de 10 MP cu f/1.9.

Pe spate, Galaxy S10e are două camere foto – un sezor de 16 megapixeli f/2.2 pentru imagini ultra wide și un alt senzor de 12 MP cu diafragmă variabilă f/1.5 și f/2.4, stabilizare optică și sistemul dual pixel pentru autofocalizare mai rapidă.

Galaxy S10e rulează sistemul de operare Android Pie cu interfața One UI, cu ajutorul unui procesor pe 8 nanometri, Exynos 9 și a 6/8 GB memorie RAM. Telefonul are un spațiu de stocare de 128 / 256 GB și suportă card microSD până la 512 GB.

Telefonul își încarcă bateria de 3100 mAh mai rapid decât generațiile anterioare, inclusiv wireless (Fast Wireless Charging 2.0), și include noua tehnologie PowerShare, opțiunea Samsung prin care poți încărca wireless și alte dispozitive.

Galaxy S10e are un scanner de amprentă poziționat în butonul Power, spre deosebire de celelalte modele din serie, care au un scanner ultrasonic în ecran.

Samsung Galaxy S10

Versiunea standard de Samsung Galaxy S10 vine cu câteva inovații excelente la un preț pe măsură, între 4.300 și 5.500 de lei. Galaxy S10 se remarcă, spre deosebire de modelul S10e, prin ecranul de 6,1 inci QuadHD+ cu raport de aspect 19:9, de asemenea perforat în dreapta sus, pentru a face loc senzorului de 10 MP cu f/1.9.

Ecranul Dynamic AMOLED este mai luminos decât cel cel disponibil pe S9 și este compatibil HDR10+, iar asta înseamnă culori mai bine definite și un contrast mai bun.

Dincolo de ecranul spectaculos, telefonul are același tip de procesor, însă excelează la capitolul memorie RAM (8 GB în standard) și la spațiul de stocare care, în funcție de versiune și preț, pleacă din standard de la 128 GB și poate ajunge la 1 TB, dacă adaugi celor 512 GB din telefon un card de memorie de 512 GB.

Pe partea de foto&video, Samsung Galaxy S10 propune trei camere foto pe spate, ca la Galaxy Note 9 – un senzor de 16 megapixeli f/2.2 pentru imagini ultra wide, unul de 12 MP f/2.4, cu stabilizare optică, folosit pentru zoom, și un altul de 12 MP cu diafragmă variabilă f/1.5 și f/2.4, stabilizare optică și sistemul dual pixel pentru autofocalizare mai rapidă.

Galaxy S10 include o nouă tehnologie în ceea ce privește camera foto:

• Lentile Ultra-Wide: O premieră pentru seria S, Galaxy S10 oferă un obiectiv Ultra-Wide cu un câmp vizual de 123 de grade, similar ochiului uman. Perfect pentru peisaje impresionate, panorame largi, cuprinzând chiar și o întreagă familie în cadru, cu Ultra-Wide Lens veţi fi siguri că puteţi surprinde întreaga scenă de fiecare dată.
• Înregistrare video de înaltă calitate: Galaxy S10 oferă înregistrare Super Steady cu tehnologie de stabilizare digitală. Fie că dansați la un concert, fie că încercați să înregistrați fiecare detaliu al unei plimbări cu bicicleta, Super Steady vă permite să captați momentele importante. Atât camerele din față, cât și cele din spate pot fotografia la calitate UHD și, pentru prima oară în industrie, camera din spate vă oferă flexibilitatea de a înregistra în HDR10+
• Camera AI: Galaxy S10 face caracteristicile deja inteligente mai precise, datorită unei unități de procesare neurală (NPU), astfel încât să puteți obține fotografii de calitate ridicată fără a fi nevoie să selectați manual setările avansate ale camerei. Optimizatorul de scenarii poate acum recunoaște și procesa cu mai multă acuratețe scenele suplimentare mulțumită NPU. Cu Shot Suggestion, Galaxy S10 oferă recomandări automate de compoziție, astfel încât să puteți încadra fotografia mai bine ca niciodată.

Telefonul se autentifică biometric printr-un scanner ultrasonic de amprentă integrat în display. Acesta citește contururile 3D ale amprentei fizice – nu o imagine 2D a acestuia – pentru o îmbunătățire anti-spoofing.
Galaxy S10 vine cu Wi-Fi inteligent, care permite conexiune neîntreruptă și sigură prin comutarea fără întreruperi între Wi-Fi și LTE, precum și alertarea asupra conexiunilor Wi-Fi potențial periculoase.

Galaxy S10 acceptă noul standard Wi-Fi 6, ceea ce înseamnă performanță Wi-Fi mai bună atunci când telefonul este conectat la un router compatibil.

Samsung S10+, în trei versiuni

Samsung Galaxy S10+, al cărui preț pleacă de la 4.800 lei și ajunge la 7800 de lei, se remarcă, în primul rând, prin ecranul de 6,4 inci QuadHD+ cu raport de aspect 19:9, care oferă o experiență multimedia spectaculoasă.

Perforat ca și celelalte telefoane din serie – un artificiu de design care, din punctul nostru de vedere, poate să devină agasant când vrei să vezi un film pe tot ecranul, S10Plus include o cameră duală de selfie, formată din senzorul de 10 MP cu f/1.9, prezent și pe celelalte telefoane, la care se adaugă unul de MP f/2.2 care promite selfiuri cu o adâncime de camp mai bună, ajutând la focalizarea optimă, în special în cazul portretelor. Pe spate, are aceleași trei camere ca cele de pe S10.

Pentru a susține ecranul mai mare, sud-coreenii au dotat telefonul cu o baterie de 4.100 mAh, care se încarcă wireless și beneficiază, de asemenea, de PowerShare.

Telefonul rulează Android Pie cu interfața One UI cu un procesor pe 8 nanometri, Exynos 9, împreună cu 8-12 GB de RAM, în funcție de cele trei versiuni de comercializare – 128/512/ 1 TB, toate cu opțiunea de a adăuga un card microSD de până la 512 GB.

Ca și S10, telefonul se autentifică biometric printr-un scanner ultrasonic de amprentă integrat în display.

Samsung Galaxy S10 5G

Imagini pentru galaxy s10 5g

Samsung a lansat și Galaxy S10 5G, primul smartphone 5G din portofoliu. Telefonul include un ecran gigant, 6,7 inci, QuadHD+ cu raport de aspect 19:9 și, în premieră, o camera 3D de adâncime pentru captarea imaginilor 3D și pentru a activa focalizarea video live. Pentru a susține semnalul 5G, telefonul a primit  o baterie uriașă, 4.500mAh, cea mai mare folosită până acum de Samsung pe un telefon, cu încărcare super rapidă la 25W.

Samsung Galaxy S10 5G rulează un procesor pe 8 nanometri, Exynos 9 cu  8 GB de memorie RAM și 256 GB spațiu de stocare. În rest, specificațiile sunt similare cu S10 Plus.

Cea mai importantă facilitate este dată, bineînțeles, de conectivitatea 5G. Atunci când vom avea și rețele 4G de telefonie, probabil prin 2020, vom putea descărca în întregime un sezon al unui show TV în doar câteva minute și vom putea intra în contact cu familia sau cu prietenii prin apeluri video 4K în timp real.

Samsung  nu a anunțat când va lansa telefonul în magazine și la ce preț. Nu ne rămâne decât să estimăm că îl vom vedea, cel mai devreme, la vară, la un preț de peste 1500 de euro.

DISPONIBILITATE ȘI PREȚURI

Toate cele patru telefoane au rezistență la apă și praf IP68 și servicii Samsung incluse, precum Bixby, Samsung Health, Samsung Pay, Samsung Knox și Samsung DeX.

Samsung promite și o experiență de gaming superioară. Seria Galaxy S10 are software-ul de optimizare a performanțelor jocurilor AI și hardware premium, inclusiv Dolby Atmos pentru jocuri și un sistem de răcire. Galaxy S10 este, de asemenea, primul dispozitiv mobil optimizat pentru jocuri create pe platforma Unity.

Galaxy S10, Galaxy S10+ și Galaxy S10e vor fi disponibile în nuanțele: Prism White, Prism Black, Green Prism, Blue Prism, Yellow Canary și Flamingo Pink . Galaxy S10+ va fi de asemenea disponibil în două modele noi, ceramice: Ceramic Black și Ceramic White

Samsung Galaxy S10e, S10 și Galaxy S10+ vor fi disponibile în magazine și online începând cu 8 martie 2019. Precomenzile pentru Galaxy S10, Galaxy S10+ și Galaxy S10e încep pe 21 februarie 2019. Pentru o perioadă limitată, consumatorii care precomandă un Galaxy S10 sau Galaxy S10+ vor primi o pereche de Galaxy Buds gratuit.

 

 Puteți deja să precomandați telefoanele de pe Altex. Detalii despre prețuri și facilități aflați de AICI.

Samsung Galaxy S10 – specificații de gamă

 

  Galaxy S10e Galaxy S10 Galaxy S10+ Galaxy S10 5G
Display 5.8-inch, Full HD+ Flat Dynamic AMOLED, 19:9 (438ppi)  6.1-inch Quad HD+ Curved Dynamic AMOLED, 19:9 (550ppi)

 

* Rezoluția prestabilită este Full HD + și poate fi modificată la Quad HD+ (WQHD +) din Setări.

 6.4-inch Quad HD+ Curved Dynamic AMOLED, 19:9 (522ppi)
* Rezoluția prestabilită este Full HD + și poate fi modificată la Quad HD+ (WQHD +) din Setări.
6.7-inch Quad HD+ Curved Dynamic AMOLED, 19:9 (505ppi)

 

* Rezoluția prestabilită este Full HD + și poate fi modificată la Quad HD+ (WQHD +) din Setări.

*Ecranul măsurat în diagonală drept dreptunghi complet, fără a se ține cont de colțurile rotunjite.
Camera Rear: Dual Camera with OIS
– Wide-angle: 12MP Super Speed Dual Pixel AF, F1.5/F2.4, OIS (77°)
– Ultra Wide: 16MP FF, F2.2 (123°)
– 0.5X optical zoom, up to 8X digital zoomFront:
– Selfie: 10MP Dual Pixel AF,  F1.9 (80°)
Rear: Triple Camera with Dual OIS
– Telephoto: 12MP PDAF, F2.4, OIS (45°)
– Wide-angle: 12MP Super Speed Dual Pixel AF, F1.5/F2.4, OIS (77°)
– Ultra Wide: 16MP FF, F2.2 (123°)
– 0.5X/2X optical zoom, up to 10X digital zoomFront:
– Selfie: 10MP Dual Pixel AF,  F1.9 (80°)
Rear: Triple Camera with Dual OIS
– Telephoto: 12MP PDAF, F2.4, OIS (45°)
– Wide-angle: 12MP Super Speed Dual Pixel AF, F1.5/F2.4, OIS (77°)
– Ultra Wide: 16MP FF, F2.2 (123°)
– 0.5X/2X optical zoom, up to 10X digital zoomFront: Dual Camera
– Selfie: 10MP Dual Pixel AF, F1.9 (80°)
– RGB Depth: 8MP FF, F2.2 (90°)
 Rear: Quadruple Camera with Dual OIS

– Telephoto: 12MP PDAF, F2.4, OIS (45°)

– Wide-angle: 12MP Super Speed Dual Pixel AF, F1.5/F2.4, OIS (77°)

– Ultra Wide: 16MP FF, F2.2 (123°)

– 0.5X/2X optical zoom, up to 10X digital zoom

– 3D Depth: hQVGA

 

Front:

– Selfie: 10MP Dual Pixel AF, F1.9 (80°)

– 3D Depth: hQVGA

 

Body 69.9 x 142.2 x 7.9mm, 150g 70.4 x 149.9 x 7.8mm, 157g 74.1 x 157.6 x 7.8mm, 175g (Ceramic: 198g) 77.1 x 162.6 x 7.94mm

198g

AP 7nm 64-bit Octa-core processor (Max. 2.8 GHz + 2.4 GHz + 1.7 GHz)

8nm 64-bit Octa-core processor (Max. 2.7 GHz + 2.3 GHz + 1.9 GHz)

*Poate diferi în funcție de piață și de operatorul de telefonie mobilă.

Memory 6GB/8GB RAM (LPDDR4X), 128GB/256GB
+ MicroSD slot (up to 512GB)
8GB RAM (LPDDR4X), 128GB/512GB

+ MicroSD slot (up to 512GB)

8GB/12GB RAM (LPDDR4X), 128GB/512GB/1TB

+ MicroSD slot (up to 512GB)

8GB +

256GB

(No MicroSD)

*Poate diferi în funcție de piață și de operatorul de telefonie mobilă.
*Memoria de user este mai mică decât memoria totală din cauza stocării sistemului de operare și a software-ului utilizat pentru a opera caracteristicile dispozitivului. Memoria actuală a userului variază în funcție de operator și se poate modifica după efectuarea actualizărilor software.
SIM Card Single: one Nano SIM and one MicroSD slot (up to 512GB)

Dual(Hybrid): one Nano SIM and one Nano SIM or one MicroSD slot (up to 512GB)

*Poate diferi în funcție de piață și de operatorul de telefonie mobilă.
*Cardurile MicroSD de vând separat.

1 SIM
Battery[1] 3,100mAh (typical) 3,400mAh (typical) 4,100mAh (typical) 4,500mAh (typical)
Fast Charging compatible on wired and wireless

Improved wireless charging speeds with Fast Wireless Charging 2.0

Wireless PowerShare[2]
* Încărcarea prin cablu este compatibilă cu QC2.0 și AFC.
* Încărcarea fără fir compatibilă cu WPC și PMA.
* Poate diferi în funcție de piață și de operatorul de telefonie mobilă.

Super Fast Charging compatible on wired with QC2.0, AFC and PD3.0

Fast Charging compatible on wireless
Improved wireless charging speeds with Fast Wireless Charging 2.0

Wireless PowerShare

Sistem de operare Android 9.0 (Pie)
Rețea Enhanced 4×4 MIMO, Up to 7CA, LAA, LTE Cat.20
– 2.0Gbps download, 150Mbps Upload* Poate diferi în funcție de piață și de operatorul de telefonie mobilă.
Enhanced 4×4 MIMO, Up to 7CA, LAA, LTE Cat.20

– 2.0Gbps download, 150Mbps Upload + None Standalone (NSA), Sub6 / mmWave (28G, 39G)

* Poate diferi în funcție de piață și de operatorul de telefonie mobilă.

Conectivitate Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM

– 1.2Gbps Download / 1.2Gbps Upload

* Poate diferi în funcție de piață și de operatorul de telefonie mobilă.

Bluetooth® v 5.0, ANT+, USB Type-C, NFC, Location (GPS, Galileo*, Glonass, BeiDou*)

*Galileo și acoperirea BeiDou pot fi limitate.

Plată NFC, MST

*Poate diferi în funcție de piață și de operatorul de telefonie mobilă.

Senzori Accelerometer, Barometer, Capacitive Fingerprint Sensor, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Hall Sensor, Proximity Sensor, RGB Light Sensor Accelerometer, Barometer, Ultrasonic Fingerprint Sensor, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Hall Sensor, Heart Rate Sensor, Proximity Sensor, RGB Light Sensor
Autentificare Lock Type: Swipe, Pattern, PIN, Password
Biometric Lock Types: Fingerprints, Face
Audio Stereo speakers and earphones: Sound by AKG

Surround sound with Dolby Atmos technology (Dolby Digital, Dolby Digital Plus included)

 

Audio Playback Format:

MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, DSF, DFF, APE

Video MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM