Samsung Galaxy Fold. Telefonul revoluționar va costa 2000 euro!

Data: 20/02/2019 | Autor: .

Samsung Galaxy Fold. Telefonul revoluționar va costa 2000 euro!Sud-coreenii de la Samsung au dezvăluit cel mai spectaculos telefon pe care l-au construit vreodată – revoluționarul Samsung Galaxy Fold, primul telefon pliabil. Gadgetul are două ecrane, unul de 4.6” HD+ Super AMOLED (21:9) și un altul de 7.3” QXGA+ Dynamic AMOLED (4.2:3). Telefonul va debuta pe piață pe 26 aprilie la un preț extrem de piperat, estimat la aproximativ 2000 de euro in Europa  (1980 dolari in SUA) relatează GadgetReport.ro

Samsung Galaxy Fold deschide o nouă categorie de telefoane mobile. Telefonul-tabletă este echipat cu primul ecran Infinity Flex Display de 7.3 inci din lume, care se pliază într-un dispozitiv compact. Galaxy Fold oferă o nouă modalitate de multitasking, vizionare de videoclipuri, jocuri și multe altele – aducând la viață noi experiențe și noi posibilități.

Samsung afirmă că ecranul nu se îndoaie, ci se pliază. Samsung a inventat un nou strat de polimeri și a creat un display cu aproximativ 50% mai subțire decât ecranul obișnuit pentru smartphone-uri. Noul material face ca Samsung Galaxy Fold să fie flexibil și dur, construit pentru a rezista.

Telefonul se deschide precum o carte și se închide compact printr-o singură mișcare. Pentru a realiza acest lucru, Samsung a proiectat o balama sofisticată cu mai multe trepte de interblocare. Acest sistem este ascuns, pentru ca telefonul să își mențină designul elegant.

Galaxy Fold se transformă în ecranul de care aveți nevoie. Îl puteți scoate din buzunar pentru a răspunde la apeluri, la mesaje și îl puteți deschide pentru multitasking și pentru o mai bună vizionare pe cel mai mare ecran mobil, care vă este util pentru prezentări, reviste digitale, filme și conținut AR.

Telefonul beneficiază de un software special, care oferă noi modalități de a beneficia la maximum de smartphone:

• Fereastră multi-activă: Deschideți simultan până la trei aplicații active, indiferent la ce lucrați sau ce vă jucați. Vă pregătiți de o sesiune de vizionare neîntreruptă? Verificați ultimele apariții pe Amazon Prime Video, căutați cele mai recente recenzii și invitați-vă prietenii să se alăture maratonului prin trimiterea unui simplu mesaj cu trailer-ul filmului – toate acestea pe un singur ecran.

• Continuitate în aplicații: Veți avea parte de tranziții intuitive, fără întreruperi între telefonul pliat și ecranele principale. Indiferent că închideți sau deschideți Galaxy Fold, aplicațiile se vor afișa automat așa cum au fost lăsate. Rămâneți conectat la Instagram vizualizând întregul feed cu o singură mână și verificați rapid notificările. Când sunteți gata să faceți o fotografie, să editați una sau să aruncați o privire mai atentă în feed, deschideți telefonul pentru acces la ecranul mare.

Samsung a colaborat cu Google și cu comunitatea de dezvoltatori Android pentru a se asigura că aplicații– precum Facebook, WhatsApp și YouTube – pot fi accesate și de pe Samsung Galaxy Fold.

Dincolo de ecranul revoluționar, Galaxy Fold include un chipset AP de înaltă performanță (7nm 64-bit Octa-core) și 12 GB de memorie RAM, alături de un spațiu de stocare de 512 GB. Telefonul are un scaner de amprente aflat pe partea în care degetul arătător stă în mod obișnuit, astfel încât dispozitivul se deblochează cu ușurință.

• Telefonul include două baterii, de 4380 mAh, cu încărcare rapidă și wireless. Sistemul dual de baterii a fost special conceput pentru a ține pasul cu multitudinea de activități pe care telefonul le suportă. Galaxy Fold este, de asemenea, capabil să se încarce pe el, dar și un al doilea dispozitiv, ambele simultan, prin Wireless PowerShare, conectat la un singur încărcător, astfel încât să îl puteți lăsa pe al doilea acasă.

Samsung Galaxy Fold va include culori cu finisaje unice – Space Silver, Cosmos Black, Martian Green și Astro Blue.

Samsung afirmă că Galaxy Fold a fost gândit pentru entertainment. Datorită imaginilor imersive de pe ecranul dinamic AMOLED și a sunetului clar de pe difuzoarele stereo AKG, filmele și jocurile preferate, precum Asphalt 9, sunt redate în culori bogate, iar sunetul are o calitate excelentă.

La capitolul foto, Galaxy Fold propune trei camere pe spate (Ultra-Wide: 16MP, F2.2, Wide: 12MP (2PD), F1.5/F2.4, OIS, Tele: 12MP, F2.4, OIS) două în interior și una în lateral (10MP (2PD), F2.2, Wide: 10MP (2PD) F2.2
RGB depth: 8MP, F1.9).

Samsung Galaxy Fold va fi disponibil în LTE, dar și în 5G începând cu al doilea trimestru al anului 2019.

 

Samsung Galaxy Fold – specificații

Galaxy Fold
Display Main display: 7.3” QXGA+ Dynamic AMOLED (4.2:3)

Cover display: 4.6” HD+ Super AMOLED (21:9)

* Ecranul măsurat în diagonală drept dreptunghi complet, fără a ține cont de colțurile rotunjite

Camera Cover  Camera  10MP (2PD), F2.2
Rear Camera  Ultra-Wide: 16MP, F2.2

Wide: 12MP (2PD), F1.5/F2.4, OIS

Tele: 12MP, F2.4, OIS

Front Camera  Wide: 10MP (2PD) F2.2

RGB depth: 8MP, F1.9

AP 7nm 64-bit Octa-core processor
Memorie 12GB RAM(LPDDR4x), 512GB (UFS3.0)

* Memoria de user este mai mică decât memoria totală din cauza stocării sistemului de operare și a software-ului utilizat pentru a opera caracteristicile dispozitivului. Memoria actuală a userului variază în funcție de operator și se poate modifica după efectuarea actualizărilor software.

*Fără card MicroSD

Baterie 4,380mAh (typical)*

Încărcare rapidă compatibilă prin cablu și wireless

Încărcarea prin cablu este compatibilă cu QC2.0 și AFC

Încărcare fără fir compatibilă cu WPC și PMA

* 4.380 mAh  se referă la valoarea obișnuită a capacității bateriei testată în condițiile de laborator ale terților. Valoarea obișnuită este valoarea medie estimată, având în vedere devierile în ceea ce privește capacitățile bateriei de care pot suferi anume sample-uri. Capacitatea nominală (minimă) este de 4.275mAh. Durata de viață efectivă a bateriei poate varia în funcție de mediul de rețea, de modul de utilizare, dar și de alți factori.

Sistem de operare Android 9.0 (Pie)