Samsung Galaxy S8. Ecran spectaculos, imagini excelente, sunet sub aşteptări

Data: 6/04/2017 | Autor: .

samsung galaxy s8 TELEFON-ECRAN-SAMSUNG-GALAXY-S8-547x304

Samsung Galaxy S8 oferă, fără îndoială, cel mai bun ecran pe care sud-coreenii de la Samsung l-au construit vreodată. S8+ are un display de 6,2 inchi Quad HD Super AmOLED (2960 x 1440 Pixeli/570 ppi), acoperit cu Gorilla Glass 5 şi certificat HDR, care este, cu adevărat spectaculos. La cât de bun este ecranul, am fi aşteptat şi un sunet de calitate, stereo, pentru ca experienţa multimedia să fie completă. Aşteptări în zadar.

Din orice unghi îl priveşti, ecranul Infinity de pe Galaxy S8+ impresionează. Faţă de S8, celelalte telefoane devin ridicole, inclusiv iPhone-ul 7. Culorile, constrastul, saturaţia, dinamica imaginii – toate sunt la superlativ şi crează o experienţă vizuală fără precedent.

Faptul că Samsung a mărit ecranul pe aproate toată suprafaţa frontală a telefonului este un plus, astfel că vizionarea unui clip video pe Youtube, de exemplu, devine o experienţă cu adevărat spectaculoasă.

samsung galaxy s8 casti-galaxy-s8-800x800

Castile de pe Galaxy S8. Sunet excelent, bine definit, izolare fonica optima

Poate cel mai bun test îl reprezintă redarea imaginilor video înregistrate la rezoluţie 4K, care se văd pe ecranul Infinity al lui Samsung Galaxy S8+ la adevărata lor valoare. Dovadă imaginile video de mai jos.

Redimensionarea ecranului la 8.5:9 vine însă cu câteva compromisuri. Poţi vedea clipurile video extinse pe tot ecranul doar pe Youtube. Filmele de pe Netflix sau Amazon Prime rămân la dimensiunea clasică, 16:9, astfel că vei avea o margine neagră pe lateralele ecranului.

Pe de altă parte, atunci când rulezi un clip video de pe Youtube, imaginea devine distorsionată atunci când o extinzi pe tot ecranul. Se vede asta cel mai bine când vezi feţele oamenilor, care devin mai late, se ,,îngraşă” instantaneu. Efectul nu este deranjant, însă trebuie menţionat.

Pe ansamblu, ecranul lui Samsung Galaxy S8+ se vede bine în orice condiţii, chiar şi în lumina Soarelui, astfel că veţi putea, de exemplu, să urmăriţi un text sau să vedeţi postările de pe Facebook fără probleme.

Dacă ecranul este unul foarte bun, sunetul dezamăgeşte. Este ok pentru un smartphone, similar cu cel oferit de S7 sau iPhone 7, însă parcă ne-am fi aşteptat la altceva.

Pe hârtie, Samsung Galaxy S8+ se laudă cu un sunet high-quality 32-bit PCM cu suport playback DSD64/128. Pe setările normale, însă, nu este experienţa Harman pe care o aşteptam. Sunetul oferit de difuzorul telefonului este bun, însă când, oare, va oferi Samsung două difuzoare stereo.

În clipul video de mai jos veţi vedea cum, atunci când te uiţi la un clip video, ai fi vrut ca sunetul să fie stereo, să fie livrat din două difuzoare, surround.

Samsung a compensat pe S8 cu căştile AKG, realizate de noua achiziţie, Harman, care au un bass puternic, un sunet clar şi o izolare foarte bună. Preţul este însă pe măsură – 99 de euro, puţin cam mare, din punctul nostru de vedere.

Încercaţi nişte căşti Sennheiser Momentum, de exemplu, şi veţi vedea o diferenţă cu adevărat relevantă.

Am primit telefonul Samsung Galaxy S8+ in teste prin intermediul programului Orange Smartphone Tester.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.