Samsung Galaxy S8. Noi detalii despre cel mai spectaculos smartphone din istoria sud-coreenilor

Data: 28/11/2016 | Autor: .

Samsung Galaxy S8. Noi detalii despre cel mai spectaculos smartphone din istoria sud-coreenilor

Noul Samsung Galaxy S8, smartphone care va fi lansat în februarie, la Mobile World Congress 2017, va fi primul telefon al sud-coreenilor cu memorie de 6 GB de RAM şi 256 de GB spaţiu de stocare, relatează presa din Coreea de Sud. Se confirmă astfel toate zvonurile privind dotările fără precedent ale modelului în care Samsung îşi pune toate speranţele, după eşecul de proporţii înregistrat de Galaxy Note 7.

Samsung Galaxy S8 va include noul procesor Exynos 8895, alături de o placă grafică ARM Mali-G71, combinație hardware de 1,8 ori mai puternică decât Mali-T880 MP12/Exynos 8890 prezentă pe Galaxy S7.

Soluția hardware va fi întregită de 6 GB de RAM şi un spaţiu de stocare de 64/128/256 GB. Modulul de memorie de 256 GB, bazat pe standardul Universal Flash Storage 2.0, are suport pentru playback video 4K şi oferă performanţe peste nivelul SATA de pe SSD-urile pentru PC-uri.

Memoria, intrată deja în producţie, permite derularea a până la 45.000 de operaţiuni pe secundă, la 850 MB/s, dublu faţă de cea oferită de cele mai performante SSD-uri.

Lee Kyeong-tae, vicepreședintele companiei coreene, declara recent că S8 va avea un design nou, o cameră foto mai bună și un serviciu bazat pe inteligență artificială. Este vorba de Viv, un asistent virtual dezvoltat de creatorii Siri, cumpărat în toamnă de producătorul coreean.

Cum Apple are SIRI, iar Google a dotat Google Pixel cu noul Google Assistant, era de aşteptat ca şi sud-coreenii să facă pasul către un serviciu bazat pe inteligență artificială.

O altă inovaţie, despre care GadgetReport.ro relata zilele trecute, este senzorul optic de amprentă. Acesta va oferi posibilitatea utilizatorilor de a se loga, în siguranţă, doar prin simpla apăsare a ecranului, care va recunoaşte amprenta proprietarului, relatează Sammobile, care citează surse apropiate Samsung.

Cea mai vizibilă va fi însă, fără îndoială, ecranul edge-to-edge, întins pe toată suprafaţa telefonului, un artificiu de design deja anticipat de Xiaomi cu al său spectaculos Mi Mix.

Spre deosebire de ecranul telefonului chinezesc, telefonul celor de la Samsung va avea marginile rotunjite pe toate părţile.
Display-ul va fi primul din lume cu rezoluţie 4K (3840×2160 pixeli). Ecranul, de 5,5 inchi, va avea un raport incredibil, de 808 ppi. Pentru că o asemenea rezoluție va cere foarte multă energie, sud-coreenii au găsit și o soluție inedită – Samsung Galaxy S8 va rula în 4K doar atunci când utilizatorul va dori să vizioneze materiale video la o asemenea rezoluție.

Pentru a susţine ecranul 4K, Samsung va dota noul smartphone Galaxy S8 şi cu o baterie pe măsură, de 4000 mAh, cu încărcare rapidă. Noul ecran va fi VR ready, adică va permite rularea unor clipuri de realitate virtuală la o claritate fără precendent în industrie.

Telefonul ar urma să includă portul USB Type C și va avea, bineinteles, şi dotările devenite standard pentru produsele premium Samsung, de la WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO, Bluetooth v 4.2 LE, ANT+, NFC, Accelerometru, Senzor de proximitate, RGB Light, Senzor geo-magnetic, Gyro, Barometru, Hall, HRM- Senzor de monitorizare a pulsului.Samsung Galaxy S8 va avea certificare IP68 pentru praf şi rezistenţă la apă.

Samsung Galaxy S8 ar urma să fie prezentat oficial la Mobile World Congress 2017, care se desfășoară în perioada 27 februarie – 2 martie la Barcelona.

În privinţa preţului, nu putem decât să speculăm că acesta ar urma să fie în jur de 850-950 de dolari. Telefonul va ajunge pe piata romaneasca la inceputul lunii martie 2017.