Samsung lansează o nouă versiune de Galaxy S7

Data: 22/11/2016 | Autor: .

Samsung lansează o nouă versiune de Galaxy S7

Dupa versiunea Blue Coral, lansată recent, sud-coreenii de la Samsung vin cu o noua varianta de Galaxy S7. Este vorba de un telefon in culoarea „Jet Black”, un negru lucios in stilul telefoanelor iPhone, relatează GadgetReport.ro, care citează The Korea Herald.

Noua versiune de culoare pentru Galaxy S7 ar fi deja in productie si o vom vedea in magazine in prima parte a lunii viitoare, special pentru a prinde sezonul de shopping de Mos Craciun.

Sud-coreenii spera, astfel, sa mai salveze din imaginea terfelita puternic de uriasul esec inregistrat de telefonul Galaxy Note 7, retras de pe piata dupa ce mai multe telefoane au explodat din motive care raman un mister si acum, la doua luni distanta de la primele incidente.

Dincolo de versiunea Galaxy S7, Samsung lucreaza din plin la testarea noului Galaxy S8, telefon care va fi prezentat la targul de tehnologie de la Barcelona, din februarie.

Lee Kyeong-tae, vicepreședintele companiei coreene, a declarat, pentru The Wall Street Journal, că Samsung lucrează deja la S8 și că acesta va avea un design nou, o cameră foto mai bună și un serviciu bazat pe inteligență artificială.

Despre acesta din urmă, se speculează că este vorba de Viv, un asistent virtual dezvoltat de creatorii Siri, cumpărat luna trecută de producătorul coreean. Cum Apple are SIRI, iar Google a dotat Google Pixel cu noul Google Assistant, era de aşteptat ca şi sud-coreenii să facă pasul către un serviciu bazat pe inteligență artificială.

O altă inovaţie, despre care GadgetReport.ro relata recent, este senzorul optic de amprentă. Acesta va oferi posibilitatea utilizatorilor de a se loga, în siguranţă, doar prin simpla apăsare a ecranului, care va recunoaşte amprenta proprietarului, relatează Sammobile, care citează surse apropiate Samsung.

Cea mai vizibilă va fi, fără îndoială, ecranul edge-to-edge, întins pe toată suprafaţa telefonului, un artificiu de design deja anticipat de Xiaomi cu al său spectaculos Mi Mix.

Spre deosebire de ecranul telefonului chinezesc, telefonul celor de la Samsung va avea marginile rotunjite pe toate părţile.

Display-ul va fi primul din lume cu rezoluţie 4K (3840×2160 pixeli). Ecranul, de 5,5 inchi, va avea un raport incredibil, de 808 ppi. Pentru că o asemenea rezoluție va cere foarte multă energie, sud-coreenii au găsit și o soluție inedită – Samsung Galaxy S8 va rula în 4K doar atunci când utilizatorul va dori să vizioneze materiale video la o asemenea rezoluție.

Pentru a susţine ecranul 4K, Samsung va dota noul smartphone Galaxy S8 şi cu o baterie pe măsură, de 4000 mAh, cu încărcare rapidă. Noul ecran va fi VR ready, adică va permite rularea unor clipuri de realitate virtuală la o claritate fără precendent în industrie, afirmă Ubergizmo.

Telefonul Samsung Galaxy S8 va include noul procesor Exynos 8895, alături de o placă grafică ARM Mali-G71, combinație hardware de 1,8 ori mai puternică decât Mali-T880 MP12/Exynos 8890 prezentă pe Galaxy S7.

Soluția hardware va fi întregită de 6-8 GB de RAM şi un spaţiu de stocare de 64/128/256 GB. Modulul de memorie de 256 GB, bazat pe standardul Universal Flash Storage 2.0, are suport pentru playback video 4K şi oferă performanţe peste nivelul SATA de pe SSD-urile pentru PC-uri.

Memoria, intrată deja în producţie, permite derularea a până la 45.000 de operaţiuni pe secundă, la 850 MB/s, dublu faţă de cea oferită de cele mai performante SSD-uri.

TalkAndroid afirmă, pe de altă parte, că Galaxy S8 ar urma să fie primul telefon Samsung cu două lentile, soluţie similară cu cea folosită de LG pe modelul G5. Camera principală ar urma să ofere, astfel, o imagine combinată de 21 MP, în timp ce senzorul de selfie va avea 8 MP, cu flash led.

Telefonul ar urma să includă portul USB Type C și va avea, bineinteles, şi dotările devenite standard pentru produsele premium Samsung, de la WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO, Bluetooth v 4.2 LE, ANT+, NFC, Accelerometru, Senzor de proximitate, RGB Light, Senzor geo-magnetic, Gyro, Barometru, Hall, HRM- Senzor de monitorizare a pulsului.

Samsung Galaxy S8 va avea certificare IP68 pentru praf şi rezistenţă la apă. În privinţa preţului, nu putem decât să speculăm că acesta ar urma să fie în jur de 850-950 de dolari. Telefonul va ajunge pe piata romaneasca la inceputul lunii martie 2017.