Samsung îngroapă definitiv Galaxy Note 7

Data: 9/12/2016 | Autor: .

Samsung îngroapă definitiv Galaxy Note 7

Sud-coreenii de la Samsung vor să blocheze definitiv funcţionarea telefoanelor Galaxy Note 7. Potrivit The Verge, începând cu 15 decembrie, Samsung va trimite un update de software în SUA, care va bloca încărcarea acumulatorilor Note 7, relatează GadgetReport.ro

Decizia va face practic imposibilă folosirea telefoanelor cu potenţial exploziv. Măsura ar urma să fie extinsă ulterior la nivel internaţional.

GadgetReport.ro relata recent că, în Noua Zeelandă şi Canada, Samsung a impus o altă măsură menită a preveni folosirea telefoanelor Note 7. Cu sprijinul companiilor de telefonie mobilă, a blocat accesul la reţea al acestor telefoane.

Măsurile vin în condiţiile în care, în ciuda scandalului din jurul telefonului Note 7, există câteva sute de mii de utilizatori care nu au renunţat încă la telefoanele care pot produce explozii.

Asta deşi Samsung a limitat încărcarea bateriilor la 50% şi le-a oferit posibilitatea de a primi un alt telefon, Galaxy S7, sau banii înapoi.

În timp ce sud-coreenii de la Samsung caută în continuare explicaţii pentru dezastrul Note 7, experţii de la Instrumental au trecut la fapte.

Specialiştii au făcut rost de un telefon şi l-au desfăcut, investigând cu atenţie ce ar fi putut provoca exploziile Galaxy Note 7.

În urma investigaţiei, aceştia au ajuns la concluzia că designul agresiv, extrem de subţire al telefonului, ar fi cauzat apariţia scurt-circuitelor la bateriile telefoanelor Note 7.

„În timp şi în anumite situaţii, elementele pozitive şi negative ale bateriei pot intra în contact, moment care poate duce la explozie”, au explicat specialiştii de la Instrumental. Întregul raport al companiei îl puteţi citi AICI.

Samsung nu a oferit, pentru moment, o reacţie la raportul Instrumental.