Samsung a lansat un cip pentru smartphone-uri cu 8 procesoare

Data: 10/01/2013 | Autor: .

exynos_processorGrupul sud-coreean Samsung, al doilea mare producator de semiconductori, a prezentat la Consumer Electronics Show (CES), in Las Vegas, un procesor mai puternic si mai rapid, in incercarea de a obtine o cota mai mare pe piata smartphone-urilor.

Samsung va incepe vanzarea unui cip cu opt procesoare pe aceeasi bucata de silicon, Exynos 5 Octa, a anuntat presedintele grupului, Stephen Woo. In prezent, cel mai puternic cip mobil are patru procesoare.

Patru dintre procesoare sunt proiectate sa functioneze rapid cand dispozitivul are nevoie de putere de operare, iar celelalte vizeaza un consum mai redus al bateriei, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax.

Lansarea producatorului sud-coreean urmeaza unor anunturi ale companiilor Nvidia, Qualcomm si Intel Corp privind procesoare proiectate sa creasca puterea de operare a dispozitivelor mobile.

Exynos 5 Octa va dezvolta succesul inregistrat de predecesorul acestuia, a afirmat presedintele Samsung. Precedenta versiune a fost incorporata in 53 de milioane de dispozitive mobile si a fost aleasa de Google pentru notebook-ul Chromebook.