Samsung pregateste primul telefon cu ecran curbat (VIDEO)

Data: 10/01/2013 | Autor: .

samsung-flexible-oled

Samsung prezinta la standul de la Consumer Electronics Show din Las Vegas prototipul unui telefon cu ecran curbat. Display-ul coboara pe una dintre laturile telefonului, intr-un mod cat se poate de natural.

In clipul video de mai jos puteti vedea telefonul cu ecran OLED cu aspect 16:9 la rezolutia de 720 p. Software-ul este unul necunoscut, insa din cate arata, se foloseste intr-un mod foarte interesant de forma ecranului pentru a rula un news ticker, relateaza The Verge.

In rest, telefonul arata ca orice alt prototip. Potrivit expertilor, trebuie insa sa privim dincolo de gadgetul in sine, sa remarcam tehnologia folosita, una inovativa.

GadgetReport.ro relata, recent, ca Samsung lucreaza intens la lansarea primelor smartphone-uri cu ecrane flexibile OLED (Organic Light Emitting Diode). Gadgeturile ”Flexible Display” vor fi produse din primavara, iar pe piata le vom vedea, cel mai probabil, in semestrul IV 2013, fie sub forma unor telefoane, tablete sau alte gadgeturi ce necesita ecrane.

Acestea vor avea forme diverse, de la bratari la suluri, cilindri si alte solutii tehnice care, in prezent, par de domeniul fantasticului. Potrivit surselor citate de BBC, primele gadgeturi cu ecrane flexibile vor fi smartphone-urile.

LG, Philips, Sharp, Sony si Nokia lucreaza, de asemenea, la lansarea unor astfel de ecrane, insa, potrivit surselor, Samsung se afla cu un pas inaintea competitorilor sai.

Urmariti, mai jos, un reportaj realizat de BBC pe aceasta tema.

Exista deja mai multe solutii tehnice care ofera astfel de ecrane  electroluminescent display (ELD), electrophoretic display (EPD –used in electronic paper), electrochromic display (ECD), liquid crystal display (LCD), active matrix LCD (AMLCD), active matrix organic light emitting diode (AMOLED) low temperature poly silicon (LTPS) TFT, organic TFT (OTFT), oxide TFT, nano TFT.

Ca sa intelegeti mai bine la ce se gandeste Samsung, urmariti si clipul urmator.

Noile ecrane au aparut pe surse inca din 2010. Urmariti cat sunt de rezistente

Mai jos aveti un clip video care prezinta primele gadgeturi cu ecrane OLED.

Unul dintre primele telefoane cu ecrane flexibile ar putea fi Samsung Galaxy Skin. Prezentat anul trecut deGadgetReport.ro, smartphone-ul este  unul dintre cele mai spectaculoase concepte prezentate de producatorul sud-coreean.

Terminalul va dispune de un display AMOLED flexibil care ii va permite sa se plieze in jurul unui cilindru de aproximativ 1 inch. Totodata, terminalul este “aproape indestructibil” si “poate supravietui unei lovituri de ciocan”, potrivit informatiilor din piata.

Nu se cunoaste inca sistemul de operare ce va fi prezent pe noul smartphone, insa cea mai probabila varianta este Android. Totusi, nu este exclus ca noul smartphone sa ruleze un sistem de operare dezvoltat special pentru el, intitulat Android Flexy.

Datorita display-ului flexibil, noul smartphone va putea fi folosit si ca mouse de calculator sau ceas de mana, iar in fotografiile de prezentare a conceptului acesta dispune si de un proiector.