Noul smartphone Xperia Z ajunge in Europa in februarie. Vezi la ce pret (VIDEO)

Data: 10/01/2013 | Autor: .

sony-xperia-zSony va lansa noul Xperia Z pe piata europeana incepand din luna februarie. Potrivit GSM Arena, producatorul japonez nu a stabilit inca un calendar de lansari nationale. Cu toate acestea, exista informatii ca pe pe piata poloneza va ajunge  pe 18 februarie. Despre Romania inca nicio informatie. Avand in vedere experienta cu alte modele Sony, cel mai probabil il vom  vedea la noi  cu o luna intarziere, in martie.

In privinta pretului, Xperia Z, cel mai spectaculos smartphone pe care Sony l-a produs vreodata, ar urma sa coste intre 650-680 de euro, afirma surse citate de GSMArena.

Gadgetul vine cu profil foarte subtire, modern si cu o calitate a materialelor superioara tuturor telefoanelor pe care le-a produs pana acum. Ecranul este un 5 inch Full HD, la 1080p, 443 ppi, capabil sa redea imagini vizibile chiar si in conditii de luminozitate foarte puternica.

La capitolul hardware, telefonul prezinta un procesor quad-core 1.5GHz Snapdragon S4 Pro si o noua camera Exmor RS de 13 MP, capabila sa inregistreze in format HDR!

Telefonul are un spatiu de stocare de 16 GB, extensibil prin microSD si o baterie de 2,330mAh.

Foarte interesant este si faptul ca telefonul este rezistent la apa pana la adancimea de 1 metru.

Sony Xperia Z vine cu sistemul de operare Android Jelly Bean alaturi de o suita de programe Sony, printre care ClearAudio+, Bravia Reality Display si Bravia Engine 2 care vi sa sustina experienta multimedia la un nivel de top.

Sony a prezentat, cu aceasta ocazie, si modelul Xperia ZL. Singura diferenta notabila – acesta nu este rezistent la apa si praf.