Samsung Orbis, lansat la pachet cu Galaxy Note 5! Ceasul inteligent care atacă Apple Watch

Data: 16/07/2015 | Autor: .

Samsung_Orbis-gadgetreport.ro_-542x304

Samsung pregăteşte lansarea, la evenimentul Unpacked de la New York, de pe 12 august, o dată cu noile Galaxy Note 5 şi Galaxy S6 Edge Plus, a unui ceas inteligent, primul cu cadran rotund din gama sud-coreenilor.

Cunoscut şi sub numele Samsung Gear A, ceasul va include un ecran de 1,18 inchi cu o rezolutie de 360X360 pixeli. Ceasul va putea fi controlat cu touchscreen-ul şi cu coroniţa dedicată.

Samsung Orbis se va inspira puternic din experienţa rivalilor de la Motorola şi Apple, urmând să adopte forma ecranului şi layout-ul de la Moto 360 şi coroniţa de control de la Apple Watch.

Din imaginile prezentate de SamMobile, interfata va fi una simpla si prietenoasa, similara cu cea de pe Moto 360, cel mai bun ceas inteligent de pe piata, in opinia noastra.

Orbis10

Cu ajutorul ceasului Samsung Orbis, vom putea prelua apeluri si mesaje, vom asculta muzica, vom face poze si ne vom masura performanţele fizice.

În materie de hardware, ceasul Samsung Orbis va include un procesor Exynos 3472 dual-core la 1.2 Ghz, placă grafică Mali-400 MP4 la 450 MHz, 768 MB de RAM, 4GB spaţiu de stocare şi o baterie de 250 mAh.

Ceasul se va conecta la telefon prin Bluetooth 4.1 dar şi la internet prin Wi-Fi (802.11 b/g/n). Gear A va include, bineinteles, GPS, accelerometru, giroscop, barometru, senzor de puls, şi va rula sistemul de operare Tizen cu o interfaţă specială pentru ecranul rotund.

Orbis7

Pe surse se spune ca ceasul Samsung Orbis ar urma sa coste intre 350 dolari si 500 de dolari. Nu este exclus ca si sud-coreenii sa lanseze o versiune exclusivista, din aur, cu care sa concureze pe cea lansata de Apple.

Samsung, cel mai mare producator de smartwatch-uri din lume, a lansat pana acum cinci ceasuri inteligente (Galaxy Gear, Gear 2, Gear 2 Neo si Gear S) si bratara inteligenta Gear Fit