Samsung pregateste un „ceas inteligent”, replica la iWatch

Data: 19/03/2013 | Autor: .

samsung-watch-phone-1Samsung pregateste un ceas de mana cu functii avansate, in replica la informatiile recente privind dezvoltarea unui astfel de produs de catre Apple, fiecare companie incercand sa se impuna cu o noua generatie de accesorii „inteligente”, relateaza Mediafax.

„Pregatim ceasul de mai mult timp. Lucram din greu pentru a fi gata de lansare. Dezvoltam produse pentru viitor, iar ceasul este cu siguranta unul dintre ele”, a declarat Lee Young Hee, vicepresedinte executiv al diviziei mobile a Samsung, citat de Bloomberg.

Lee a refuzat sa precizeze ce functii va avea ceasul, cat va costa sau cand va fi disponibil pe piata.

Surse apropiate Apple au declarat in februarie ca producatorul american dezvolta un gadget similar ceasurilor de mana, care poate executa functii regasite pe iPhone sau iPad.

„Suntem in cursa de regandire a telefonului mobil intr-un accesoriu pe care il poti purta. Vom vedea o competitie formidabila din mai multe directii – de la producatorii de electronice, producatorii de accesorii, chiar designerii de moda”, comenteaza un analist al NPD Group.

O sursa apropiata Apple sustine ca producatorul american vrea sa lanseze „ceasul inteligent” inca din acest an.

Printre functiile cu care ar urma sa fie echipat gadget-ul se numara posibilitatea de a efectua apeluri telefonice, de a utiliza software de navigare si diverse optiuni de monitorizare a sanatatii utilizatorului, precum masurarea ritmului cardiac.