Samsung pregateste Note 4. Cel mai performant telefon din istoria sud-coreenilor (VIDEO)

Data: 18/08/2014 | Autor: .

Galaxy-Note-4-Concept

Samsung pregateste lansarea, pe 3 septembrie, a celei de-a patra generatii a phablet-ului Note, gadgetul cu care sud-coreenii au deschis un nou segment in piata telefoniei mobile. Noul telefon pentru business va fi lansat la IFA Berlin.

Samsung-Galaxy-Note-4-vision-Samsung Note 4 urmeaza sa fie cel mai perfomant telefon creat vreodata de sud-coreeni. Potrivit ultimelor informatii aparute in presa internationala, principala noutate adusa de Note 4 o va reprezenta ecranul.

Potrivit GSM Arena, Note 4 va fi primul telefon Samsung cu un display QHD (rezolutie de 1440 x 2560 pixeli) la o diagonala de 5,7 inchi, cu o densitate de pixeli de peste 500.

Pe langa ecran, telefonul va avea si un nou procesor, un octa-core Samsung Exynos 5433, alaturi de o versiune Snapdragon 805, in functie de pietele de desfacere.

Pe surse se spune ca Note 4 va avea tot 3 GB de RAM insa va oferi numai 16 GB spatiu de stocare, la jumatate fata de versiunea Note 3. Bineinteles ca acesta va putea fi extins prin microSD.

Ce se mai stie, cu siguranta, este ca Note 4 va rula cea mai noua versiune de Android 4.4.4, alaturi de pachetul de aplicatii dedicate cu care ne-am obisnuit in seria Note, insa mult imbunatatite.

Noutati vor fi si la capitolul camera foto-video. Noul Note 4 ar urma sa aiba o camera de 15.8 MP, cu stabilizator optic, un progres semnificativ fata de versiunea din 2013.

Telefonul va include si noutatile aduse de Samsung odata cu Galaxy S5, de la senzorii de amprenta si puls, la software-urile care cresc autonomia si asigura un trafic de date mult mai rapid pe internet.

De asemenea, Note 4 va fi primul phablet de pe piata ce va fi rezistent la apa si praf.

In privinta pretului, nu exista pentru moment informatii. Avand in vedere experienta anilor trecuti, cel mai probabil noul Note 4 va debuta la 650-700 de euro, urmand ca pretul sa scada cu pana la 25-30% dupa 6 luni.

Urmariti in clipul de mai jos unul dintre conceptele care anticipeaza noul telefon.