Samsung pregăteşte plăţile cu telefonul. Primul clip cu Samsung Pay

Data: 22/09/2015 | Autor: .

samsung-pay-gadgetreport.ro

Sud-coreenii de la Samsung au lansat, cu ocazia Premiilor Emmy 2015, primul spot video de promovare pentru Samsung Pay, noul serviciu care ne va permite să facem plăţi cu telefonul, fără să mai avem nevoie de card sau cash.

Samsung se alătură astfel Google şi Apple care au lansat servicii similare de plăţi prin intermediul dispozitivelor mobile.

Samsung Pay va fi lansat in primăvară in SUA si Coreea de Sud, iar apoi si in Europa, probabil si in România.

Pentru a face platile cu telefonul, Samsung Pay are nevoie de un gadget care sa includa NFC (Near Field Communication).

Odata instalata aplicatia, va trebui sa ne stabilim contul bancar din care facem platile, iar atunci cand realizam tranzactia sa folosim, pentru autorizarea tranzactiei, parola setata sau amprenta, prin senzorul de fingerprint.

Aplicatia Samsung Pay va include, bineinteles, un istoric al platilor si ne va avertiza in privinta tranzactiilor, astfel ca vom putea controla tot timpul ce se intampla cu banii din cont.

Pentru a putea face plati cu Samsung Pay, va trebui ca si comerciantii sa detina un POS cu NFC sau MST (Magnetic Secure Transmission). Multe dintre marile magazine de la noi au deja astfel de dispozitive de plata.

Intr-o prima faza, doar seria Galaxy S6-S6 Edge va fi compatibila cu Samsung Pay, insa sud-coreenii vor sa o extinda si pe alte telefoane de top, precum S5, Note 4 şi 5.

Si Apple a lansat o solutie similara, Apple Pay, care functioneaza pe telefoanele iPhone 6 si iPhone 6 Plus. Detalii despre aplicatia pentru iOS aflati de AICI