Samsung pregateste revolutionarul OLED HD TV (VIDEO)

Data: 15/04/2012 | Autor: .

Samsung va lansa noua generatie de televizoare OLED HT TV la IFA 2012 in luna august. Noul televizor va schimba, din multe puncte de vedere, modul in care percepem in prezent experienta vizuala si interactiunea cu televizorul.

Prezentat in premiera in luna ianuarie la CES in Los Angeles, televizorul cu ecranul de 55 inch (139,7 cm) vine cu un profil extraordinar de subtire si cu o imagine incredibila datorita noilor ecrane OLED.

Tehonologia Super OLED elimină necesitatea unui filtru de culoare, deoarece pixelii din noul televizor includ sub-pixelii RGB, fiecare emiţând propria nuanţă (roşu, verde sau albastru).
De asemenea, tehnologia are capacitatea de a varia gradele de negru şi umbrele, astfel că utilizatorii pot distinge chiar şi cele mai întunecate nuanţe şi cele mai mici detalii. Reprezentanţii Samsung susţin că Super OLED TV excelează prin calitatea imaginii, ecranul subţire şi greutatea foarte scăzută, notează sursa.

În plus, noul TV are şi un timp de răspuns mult mai scurt decât televizoarele cu LED, eliminând imaginile înceţoşate, chiar şi în cazul mişcărilor foarte rapide.

Pe langa functiile obisnuite, televizorul 3D, dotat cu un procesor dual-core, promite sa aduca si o noua gama de aplicatii Samsung Apps (internet, social network, jocuri). Televizorul multitasking va fi dotat cu Samsung Smart Interaction technology, care va permite utilizatorului sa il foloseasca prin comenzi vocale.

Interesanta este si functia de recunoastere faciala prin care televizorul isi va modifica instantaneu culorile, programele si alte setari in functie de persoana care il foloseste.

O alta inovatie adusa de Samsung este sistemul AllShare. Acesta va permite conectarea instantanee a tuturor dispozitivelor dotate cu wirelles, de la telefoane la tablete si alte gadgeturi Samsung, si va oferi un spatiu de 5 GB in cloud unde utilizatorii vor putea uploada fotografii, muzica, clipuri video si filme.

Informatia va putea fi, astfel, redata atat de pe televizor cat si de pe telefoanele, tabletele si celelalte gadgeturi Samsung.

Potrivit Slashgear, la IFA 2012, Samsung va prezenta si o noua platforma multimedia care va permite celor care detin un dispozitiv Samsung sa isi descarce zeci de mii de aplicatii, de la programe software la filme, muzica si carti.

Platforma va permite utilizatorilor sa acceseze orice device Samsung de oriunde din lume.

Samsung nu a anuntat pretul noului televizor insa, avand in vedere ca LG pregateste un televizor OLED la un pret de 7900 de dolari, este posibil ca si OLED TV-ul de la Samsung sa aiba un pret similar.