Samsung prezinta noile televizoare QLED

Data: 7/02/2017 | Autor: .

Samsung prezinta noile televizoare QLED

Samsung a prezentat în cadrul evenimentului Samsung European Forum tehnologia inovatoare ce stă la baza celei mai noi game de televizoare QLED și noul proces avansat de calibrare, dezvoltat în parteneriat cu SpectraCal.

La European Forum, Samsung și SpectraCal au prezentat un nou sistem de măsurare a volumului de culoare al ecranelor TV, prin intermediul software-ului CALMAN. Acest proces a fost propus pentru prima oară în 1976, de către Comisia Internațională de Iluminat (CIE), dar a fost pus în practică prin intermediul acestui parteneriat.

Acest sistem de măsurare poate să demonstreze capacitățile televizoarelor QLED de redare a culorilor.

Televizoarele QLED pot reda atât culorile, cât și contrastul, într-un mod foarte clar, datorită eficienței ridicate a particulelor Quantum Dot.

Acestea dispun de cel mai înalt volum de culori de pe piață, fiind certificate 100% de standardul DCI-P3 și acreditate de asociația europeană de testare Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE).

Televizoarelor QLED ating un nivel de luminozitate de 1.500-2000 niți, oferind o imagine realistă și naturală și compatibilitate HDR. Astfel reușesc să ofere nivelul optim de luminozitate pentru ochiul uman și permit o vizionare confortabilă, în orice mediu. Gama QLED 2017 a fost dezvoltată având la bază cerințele utilizatorilor.