Samsung prezinta reteaua 5G! Vom descarca un film HD intr-o secunda (VIDEO)

Data: 25/02/2015 | Autor: .

telefon-5g

Dincolo de lansarea Samsung Galaxy S6 şi S6 Edge, sud-coreenii vor prezenta la Mobile World Congress de la Barcelona, pe 1 martie, o noua tehnologie care ne va permite, pe viitor, sa descarcam date de pe internet la viteze 5G, cu 7.55Gbps.

Dezvoltata in parteneriat cu operatorul sud-coreean SK Telecom, tehnologia “3D beamforming” va permite retelei sa furnizeze datele intr-o noua matrice, folosindu-se de trei emitatoare diferite, peste frecventa de 6Ghz, fapt care va creste spectaculos viteza de transfer de date.5g

Samsung si SK Telecom vor sa lanseze reteaua 5G in Coreea de Sud pana in 2020, relatează PCWorld

Potrivit expertilor, citati de GadgetReport.ro,  noua retea 5G va declansa o adevarata revolutie in materie de transmisie de date.

Viteza incredibilă de transfer, de până la 10 GB pe secundă, va permite dezvoltarea la scară largă a serviciilor de streaming în format 4K, astfel că nu este exclus ca, în următorii ani, posturile TV să îşi treacă emisia pe internet.

Tehnologia 5G va permite, de asemenea, dezvoltarea maşinilor inteligente, a electrocasnicelor conectate la web şi, în general, a transferului de date la un nivel fără precedent, astfel încât accesul la informaţie va deveni instantaneu, indiferent de unde îl accesezi.

In graficul alaturat, prezentat de GSM Arena, puteti vedea modul in care a evoluat tehnologia de-a lungul anilor.

GadgetReport.ro relata, anterior, ca la nivel international, competitia pentru dezvoltarea de comunicatii mobile de ultima generatie devine din ce in ce mai acerba.

Japonia lucrează deja la această tehnologie ce va fi lansată, cel mai probabil, cu ocazia Jocurilor Olimpice din 2020.

NTT Docomo, KDDI si SoftBank, trei dintre cele mai importante companii de telecomunicaţii din Japonia au dezvoltat  un grup de lucru în care au cooptat Panasonic, Sharp si Fujitsu, scopul fiind acela de a găsi cele mai bune soluţii pentru ca 5G să ajungă cât mai repede pe piaţă.

La randul ei, China a instituit in februarie 2012 grupul “IMT-2020 (5G) Promotion”, condus de guvern, pentru cercetare in sectorul 5G.

Mai multe detalii aflati dintr-o analiza GadgetReport.ro