Samsung, proces în justiţie pentru Galaxy Note 7

Data: 19/09/2016 | Autor: .

Samsung, proces în justiţie pentru Galaxy Note 7

Un american a dat în judecată compania Samsung pentru că a fost rănit de un telefon Galaxy Note 7. Potrivit Reuters, bărbatul s-a ales cu arsuri puternice după ce i-a explodat telefonul în buzunar, relatează GadgetReport.ro

Jonathan Strobel, din Florida, a ajuns la spital şi a necesitat îngrijiri medicale de specialitate după ce noul său telefon, Galaxy Note 7, i-a explodat în timp ce îl ţinea într-unul dintre buzunarele din faţă, de la pantaloni.

Omul s-a ales cu arsuri de gradul II pe piciorul drept şi, spune avocatul său, ar fi putut să îşi piardă penisul. „Din nefericire, pentru clientul meu, anunţul privind retragerea telefonului Galaxy Note 7 a venit prea târziu”, a declarat avocatul lui Jonathan Strobel.

galaxy-note-7-1200x801Presa internaţională comentează că acesta este primul proces în care Samsung este acţionat în judecată pentru scandalul Galaxy Note 7 şi că există posibilitatea să urmeze şi altele, inclusiv cu autorităţile din mai multe state.

Între timp, Samsung încearcă să îngroape scandalul, urmând să lanseze, pe 21 septembrie, o nouă versiune botezată Galaxy Note 7s, pentru care sud-coreenii bagă mâna în foc că nu va mai reprezenta un pericol.

Potrivit Engadget, Galaxy Note 7s va primi indicativul „s” tocmai pentru a sugera faptul că are o nouă baterie, sigură, care nu prezintă pericol de explozie. În plus, telefonul va include un indicator grafic, un simbol de baterie verde, care va arăta faptul că acumulatorul este unul verificat.

Măsurile vin să ofere argumente privind folosirea în siguranţă a telefonului, inclusiv la bordul avioanelor, acolo unde mai multe companii aeriene l-au interzis – o premieră negativă în istoria telecom.

În SUA, noul telefon Galaxy Note 7s, care va fi identic cu modelul Note7, cu excepţia bateriei, va ajunge în magazine pe 21 septembrie.  În România, probabil că modelul va ajunge la aceeaşi dată,  mai cu seamă că Samsung afirma, recent, într-un comunicat, că livrarile telefoanelor de schimb pentru Note 7 vor fi reluate incepand cu 19 septembrie.

Samsung SUA a anunţat că, până în prezent, a înlocuit 130.000 de telefoane Galaxy Note 7 care ar fi putut reprezenta un pericol.

Samsung a contabilizat peste 100 de incidente, dintre care peste 70 în SUA, în care telefoanele Galaxy s-au supraîncălzit şi au explodat, în momentul în care se aflau la încărcat. De asemenea, au fost raportate cazuri, încă neconfirmate, de incendii puternice izbucnite de la explozia telefonului.