Samsung 8K QLED TV debutează la CES 2020. Televizorul fără margini

Data: 6/01/2020 | Autor: .

Samsung 8K QLED TV debutează la CES 2020. Televizorul fără marginiSud-coreenii de la Samsung prezintă, la CES 2020 din Las Vegas, cel mai spectaculos televizor pe care l-au construit vreodată. Samsung 8K QLED TV este primul televizor ,,zero-bezel’’, adică fără margini vizibile, relatează GadgetReport.ro

Noul televizor Samsung 8K QLED TV are un cadru cu o grosime de numai 2,3 mm, astfel că ecranul pare că nu are margini. Efectul de imagine este unul foarte spectaculos.

Dincolo de acest aspect, televizor este primul care oferă noua generație de procesoare TV Samsung bazate pe inteligență artificială care promit să învețe obiceiurile utilizatorilor și să își adapteze funcțiile la dorințele acestora.

Imaginea, la rezoluția 8K, este însoțită de un sunet pe măsură. Sud-coreenii au dotat televizorul cu o nouă tehnologie intitulată OTS+ (Object Tracking Sound Plus), care urmărește acțiunea din ecran pentru a reda sunetul în conformitate cu aceasta. Altfel spus, sistemul 5.1 surround optimizează difuzarea sunetului în funcție de conținutul video redat de televizor.

Samsung a lansat, tot la CES 2020, și un soundbar dedicat, intitulat Q-Symphony care promite o experiență audio și mai bună.

Samsung QLED 8K TV oferă, pe lângă sunet, și o tehnologie care optimizează sunetul și imaginea în funcție de mediul în care se află televizorul.

Noul produs Samsung beneficiază, bineînțeles, și de asistentul Samsung Bixby, dar și, în premieră, de Amazon Alexa și Google Assistant, astfel că utilizatorii pot alege pe care să-l folosească.

Indiferent de asistent, acesta va fi capabil, dincolo de executarea comenzilor vocale, să optimizeze legăturile cu telefonul, tableta sau ceasul smart, prin wi-fi și Bluetooth.

O veste excelentă este că televizorul este capabil să optimizeze orice sursă de imagine la nivel 8K, astfel că televizorul poate fi folosit fără probleme cu cablu TV sau pe internet. Veți putea vedea, astfel, conținut de pe TV, Youtube sau Netflix atât în modul picture-in-picture cât și Side-by-side.

Samsung a anunțat că utilizatorii lui Samsung QLED 8K TV vor avea acces gratuit la un pachet de 120 de canale TV din toată lumea, difuzate prin internet, în sistem IPTV.

Prețul televizorului și data lansării pe piață încă nu au fost anunțate.