Samsung renunţă la Edge. Noutatea adusă de noul smartphone Galaxy S8 Plus

Data: 13/02/2017 | Autor: .

Samsung renunţă la Edge. Noutatea adusă de noul smartphone Galaxy S8 Plus

Samsung Galaxy S8 Plus este denumirea pe care Samsung o va folosi pentru versiunea mai mare a noului smartphone pe care îl va lansa pe 29 martie şi care va ajunge pe piaţă în luna aprilie. Informaţia este confirmată de logo-ul noului telefon, care nu va mai include sintagma „Edge”, ca la generaţiile precedente, relatează GadgetReport.ro

Potrivit surselor evleaks, decizia de a renunta la brand-ul Edge are cel mai probabil legatura cu faptul ca ambele modele ale Samsung Galaxy S8 vor avea ecrane curbate. Se confirmă, astfel, faptul că, în premiera, Samsung nu va lansa un model de flagship cu ecran plat.

Mai mult decat atat, folosirea denumirii Galaxy S8 Plus va apropia seria mai mult de iPhone, care are denumirea Plus inca din 2014.

Samsung S8 va fi disponibil în două variante. Versiunea standard Galaxy S8 va avea un ecran de 5.7-inch sau 5.8-inch, în timp ce Galaxy S8 Plus va include un display Super AMoled de 6.1-inch sau 6.2-inch, curbat pe ambele părţi ( 2560 x 1440 Pixeli), protejat cu Corning Gorilla Glass 5.

În ambele variante, telefonul va fi propulsat de procesoarele Samsung Exynos 8895/Qualcomm Snapdragon 835 (in functie de regiune) şi 4GB/6GB.

Galaxy S8 va rula sistemul de operare Android 7.1.1 Nougat de pe un spaţiu de stocare de 64GB UFS 2.1, extensibil prin microSD până la 256GB.

Telefonul va include o cameră principală de 12 MP, cu autofocus dual-pixel phase-detection, f/1.7, OIS, Auto HDR şi înregistrare în 4K.

Camera de selfie va avea 8 MP şi va prezenta autofocus, f/1.7 şi înregistrare QHD.

La nivel de conectivitate, S8 va fi, bineînţeles, 4G LTE, cu dual-band Wi-Fi ac/b/g/n şi Wi-Fi Direct.

Telefonul îşi va încărca bateria, de 3,250mAh (Galaxy S8) respectiv 3,750mAh (Galaxy S8 Plus), prin USB 3.0 Type-C port cu ajutorul funcţiilor de încărcare rapidă Adaptive Fast Charging şi Fast Wireless Charging.

Spre deosebire de iPhone, sud-coreenii au ales să păstreze mufa de căşti de 3,5 mm, alături de celelalte facilităţi devenite standard, precum Bluetooth, GPS, NFC, Samsung Pay, Fingerprint Scanner, Iris Scanner, Samsung KNOX şi Samsung Pass.

Galaxy S8 si Galaxy S8 Plus vor fi prezentate oficial la evenimentul Unpacked de pe 29 martie de la New York City.

Telefoanele vor ajunge in Romania in luna aprilie, la un pret intre 850 si 1100 de euro, în funcţie de versiune.