Back to the basics! Legendarul Nokia 3310 revine pe piaţă

Data: 15/02/2017 | Autor: .

Back to the basics! Legendarul Nokia 3310 revine pe piaţă

Nokia 3310, unul dintre cele mai bine vândute telefoane mobile din istorie, va fi relansat în producţie de către HMD Global, compania finlandeză care a preluat brandul Nokia. Legendarul telefon va fi prezentat la Mobile World Congress din Barcelona, alături de noua gamă de telefoane Nokia, relatează GadgetReport.ro

 

Nokia 3310 este, fără îndoială, unul dintre cele mai rezistente telefoane produse vreodată. Îl puteai scăpa din mâini fără teama că se sparge, iar dacă intra în contact cu apa sau noroiul, îşi revenea miraculos la viaţă după ce îl uscai cu un feon. Iar în materie de autonomie, bateria acestuia rezista chiar şi o lună.

La 17 ani distanţă de la lansarea oficială, în 2000, telefonul va fi readus în magazine drept o alternativă la sofisticatele şi mult prea fragilele smartphone-uri din ziua de azi.

Pentru cine îşi va dori un telefon doar pentru apeluri şi sms-uri, telefonul va fi o alternativă optimă de luat în calcul, mai cu seamă că preţul se anunţă a fi extrem de competitiv, numai 59 de euro, adică aprox. 270 de lei.

Telefonul va fi vândut în întreaga lume, inclusiv în România, prin intermediul parteneriatelor pe care HMD Global le-a semnat cu retailerii IT&C.

Tot cu ocazia Mobile World Congress din Barcelona, HMD Global va prezenta trei smartphone-uri ieftine, Nokia 3, 5 şi 6, care vor rula Android 7.0 şi vor costa între 150 şi 250 de euro.

Pe surse s-a aflat că Nokia 5 va avea un ecran de 5.2-inch 720p HD, în timp ce Nokia 6 va propune un display de 5.5-inch, cu rezoluţie Full HD 1080p. Cele două telefoane vor prezenta o cameră principală de 12 MP şi 2 GB de RAM.