Samsung si Samsonite dezvolta valiza inteligenta (VIDEO)

Data: 5/05/2015 | Autor: .

Samsung si Samsonite dezvolta valiza inteligenta (VIDEO)

Samsung si Samsonite au anuntat ca lucreaza impreuna pentru dezvoltarea primelor valize inteligente din lume. Gentile de voiaj vor fi capabile sa comunice cu proprietarii prin bluetooth, GPS si wi-fi, astfel ca nu vor mai putea fi pierdute.  Valiza inteligenta va ajunge in magazine in 2017.

Potrivit DailyMail, noua generatie de valize si geamantane, dezvoltata in comun de Samsung si Samsonite, ar urma sa includa microcipuri care vor permite depistarea acestora prin GPS, astfel ca niciun bagaj nu va mai putea fi pierdut in aeroporturi.

In plus, noile valize inteligente vor fi capabile să trimită mesaje proprietarilor când sunt deschise de altcineva, astfel că se va evita şi furtul din bagaje.

În viitor, Samsung si Samsonite se gandesc si la dezvoltarea unor genti de voiaj autonome care te vor urma automat, fara sa mai fie nevoie sa le tragi dupa tine.

Dotate cu motoare electrice şi un sistem de ghidaj prin GPS, acestea vor răspunde comenzilor proprietarilor.

În dezvoltarea noilor valize inteligente, Samsung si Samsonite au atras si companiile Emirates, Lufthansa si KLM Air France. Colaborarea vizează crearea unui nou sistem de management al bagajelor in aeroporturi, care va recunoaste microcipurile si va exclude riscul pierderii acestora.

Daca Samsung si Samsonite sunt abia la inceput, exista deja companii, precum Bluesmart, care au trecut deja la productia primelor valize inteligente.

Pentru 329 de dolari, Bluesmart propune o geanta inteligenta ca include o inchidere digitala, pe baza de amprenta, senzor de proximitate, un modul GPS de localizare si chiar si o baterie care iti permite sa iti incarci telefonul sau tableta.

Prezentarea acesteia o vedeti in clipul video de mai jos.