Tesla Powerwall, sold-out! Bateria care te scapa de Enel (VIDEO)

Data: 7/05/2015 | Autor: .

tesla-powerwall-baterie

Compania Tesla a anuntat ca a primit peste 38.000 de comenzi pentru bateria Tesla Powerwall, acumulatorul pe care il instalezi acasa si te scapa de folosirea curentului electric de la furnizorii traditionali.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat ca se astepta ca Tesla Powerwall sa fie un produs de succes, insa n-a anticipat un numar atat de mare de comenzi.

Compania Tesla Energy a afirmat ca produsul este sold-out pana in 2016 si ca intentioneaza sa deschida noi facilitati de productie, pentru a face fata cererii uriase. Peste 2500 de companii au facut precomenzi, in medie de 10 unitati, pentru noua baterie.

Tesla Powerwall, solutia revolutionara propusa de Tesla, este reprezentata de o baterie care stochează energia electrică dezvoltată de panourile solare şi elimină necesitatea utilizării serviciilor unui furnizor de electricitate precum Enel.

GadgetReport.ro relata, in momentul lansarii, ca bateria Li-Ion, ce va fi comercializată sub brandul Tesla Energy, o divizie separată a constructorului auto, are dimensiunile 1300x860x180 mm si poate fi amplasata pe peretele casei, atat la exterior cat si in interior.

Tesla Powerwall are o greutate de 100 de kilograme, o capacitate intre 7 si 10 kWh, şi funcţionează la parametri optimi la temperaturi cuprinse între 20 şi 43 de grade Celsius.

Cea mai ieftină versiune Tesla Powerwall  costa 3.000 de dolari, iar cea mai scumpă 3.500 de dolari. Potrivit producatorului, puteti lega in serie până la 9 baterii, astfel ca se poate ajunge la inmagazinarea a 63 până la 90 kWh. Tesla Powerwall este garantată timp de 10 ani şi nu necesită mentenanţă.

Bateria va fi vândută în Statele Unite începând din această vară, iar în Europa va ajunge anul viitor.

Luaţi în calcul că, pe lângă baterie, va mai trebui să vă cumpăraţi panourile solare si un invertor pentru a transforma curentul continuu de 12 V în curent alternativ de 220 V, adică minim 5000 de euro.

Dacă nu aveţi bani pentru o asemenea investiţie, vă puteţi mulţumi să folosiţi Tesla Powerwall doar în momentele în care furnizarea energiei electrice este întreruptă din cauza unei defecţiuni.

Cum în România, astfel de cazuri sunt frecvente, mai ales în mediul rural, achiziţia unei baterii de rezervă poate fi o soluţie optimă. Cum funcţionează Tesla Powerwall vedeţi în clipul video de mai jos.

Detalii complete aflati de pe site-ul oficial.