Samsung T3. Cum arată noul SSD portabil de 2 TB

Data: 5/01/2016 | Autor: .

samsung-t3-ssd-gadgereport.ro

Dacă vreţi să vă salvaţi fotografiile, filmele, jocurile şi celelalte fişiere de pe latop, PC sau telefon pe un dispozitiv extern, cea mai bună soluţie este să alegeţi un SSD extern. Este cu mult mai rapid decât un HDD clasic şi preţurile nu mai sunt atât de mari, cum erau acum 3-4 ani.

Dacă vreţi un produs de top, o excelentă variantă poate fi SSD-ul de la Samsung. După ce anul trecut a lansat T1, primul SSD portabil Samsung (disponibil si in România), sud-coreenii au trecut direct la T3,
un SSD cu memorie NAND verticală şi cu capacități de stocare de până la 2 TB, anunţat cu ocazia CES 2016.

Spre deosebire de memoriile NAND clasice, cele verticale conferă SSD-urilor mai multă rezistență și, totodată, consumă mai puțină energie.

Samsung T3 oferă viteze de până la 450 MB/s și va fi disponibil în capacități de 250 GB, 500 GB, 1 TB și 2 TB.

Samsung T3 este, în plus, rezistent la șocuri, iar datele sunt securizate cu o criptare hardware folosind algoritmul AES 256-bit.

Noul SSD Samsung se conectează la tot felul de gadgeturi, de la laptopuri la telefoanele și tabletele compatibile cu USB 2.0, USB 3.1 și noul USB Type-C.

Preţul noului SSD Samsung T3 nu a fost anunţat însă este de aşteptat să fie de peste 600 de dolari, preţul cu care a fost lansat modelul Samsung T1.