Samsung TV Apps a depasit 10 milioane de descarcari

Data: 17/10/2011 | Autor: .

Samsung Apps, primul magazin de aplicatii din lume pentru HDTV, a atins pragul de 1000 de aplicatii inregistrate, iar numarul de descarcari a depasit cifra de 10 milioane. 

Aplicatiile video online raman in topul preferintelor, atat la nivel global, cat si regional. YouTube s-a clasat in varf la nivel global si a fost cea mai populara aplicatie video din Statele Unite si Coreea.

Magazinul de aplicatii TV a fost lansat in februarie 2010. Descarcarile de pe Samsung Apps TV au crescut cu 100% la doar 5 luni dupa lansare, atingand 5 milioane de descarcari in mai 2011. Magazinul a ajuns la peste 11 milioane de descarcari in total, cu o medie de 50 000 de descarcari pe zi – dublu fata de numarul de descarcari din mai 2011.

Samsung Apps cuprinde o gama larga de aplicatii din diferite zone de interes precum stiri, divertisment, sport si jocuri. De exemplu, aplicatiile de stiri la cerere, “BBC News” si “WSJ Live”, ofera principalele stiri live ale zilei in format video si text, actualizate 24/24. Alte aplicatii de stiri precum “CNBC Real-time app” si “TIME TV” furnizeaza si ele un arsenal intreg de informatii, analize, stiri de ultima ora, fotografii si clipuri video.

Aplicatii de divertisment precum “Berliner Philharmoniker” ofera peste 100 de concerte live de muzica clasica ale uneia dintre cele mai mari orchestre ale lumii, Filarmonica din Berlin. De asemenea, exista si o selectie larga de aplicatii sport, precum “ESPN ScoreCenter”, care au crescut in popularitate in randul utilizatorilor, deoarece le furnizeaza actualizari live ale scorurilor, comentarii ale clipurilor video si statistici ale jucatorilor si echipelor.

In mod particular, aplicatiile locale personalizate au jucat un rol important in succesul magazinului de aplicatii Smart TV. Aplicatii precum “Lovefilm” din Marea Britanie, “Berliner Philharmoniker” din Germania si “Telstra’s NRL Game Analyser” din Australia s-au dovedit a fi foarte populare.