Sharp AQUOS UQ10. Cum arata televizoarele cu rezolutie de 2,5 ori mai mare decat Full HD (VIDEO)

Data: 21/03/2014 | Autor: .

Germany, Hamburg, Man and woman watching tv

Sharp va lasa pe piata romaneasca, in aprilie, televizoarele Sharp AQUOS Quattron Pro seria UQ10. Tehnologia exclusivă Quattron Pro de la Sharp oferă o rezoluție de 2,5 ori mai mare dacât Full HD și redare de conţinut 4K.

Noua serie se distinge printr-o ramă subţire în jurul ecranului şi un profil mai îngust. Rama exterioară subțire, din aluminiu, subliniază designul minimalist al televizorului.

Quattron Pro este cea de-a doua generaţie a tehnologiei unice Quattron de la Sharp cu pixeli în patru culori, ce adaugă un sub-pixel galben suplimentar la sub-pixelii standard roşii, verzi şi albaştri (RGB) utilizaţi pentru ecranele LCD convenţionale, oferind posibilitatea de a reproduce mai mult de un miliard de nuanţe de culori.

Comparând panourile Quattron Pro cu panourile generaţiei precedente a acestei tehnologii, vedem că au fost îmbunătăţite, și încorporând tehnologia inteligentă de la Sharp de control a sub-pixelilor, capabilă să împartă sub-pixelii în cele 4 culori primare (RGBY), atât pe verticală, cât și pe orizontală, generând 8 sub-pixeli per pixel, aceştia fiind controlaţi individual.

 

Această tehnologie generează 16 milioane de sub-pixeli – cu 10 milioane mai mulţi decât la televizoarele Full HD convenţionale.

Televizoarele din seria UQ10 sunt unicele televizoare Full HD LED TV certificate de către THX disponibile pe piaţa europeană.

Quattron Pro permite o rezoluţie mai mare decât orice alt model de televizore Full HD. Chiar dacă materialul vizualizat are o rezoluţie mai mică, dispozitivul de scalare al ecranului Quattron Pro va mări rezoluţia sa până la 4K – indiferent dacă acesta este un semnal de pe cablu, TV, Blu-ray, DVD, de pe consola de jocuri sau prin satelit. – datorită acestui fapt imaginea va fi mai clară şi mai vie.

Televizoarele UQ10 sunt echipate cu sisteme de sonorizare Yamaha HXT, care asigură o calitate superioara a sunetului gratie tehnologiei HXT are compensează nu numai sunetele joase, ci şi pe cele medii şi înalte, oferind atât un bas mai bogat și mai grav, cât şi înalte mai clare și mai penetrante.
Conectarea televizoarelor Sharp din seria UQ10 cu orice dispozitiv mobil este simplă şi oferă acces nelimitat la divertisment. Datorită aplicaţiei pentru dispozitive mobile Aquos Remote Lite, televizorul poate fi controlat cu ajutorul tabletei sau smartphone-ului. În afara de aceasta, folosind tehnologia Miracast, multimedia, şi jocurile de pe smartphone sau tabletă pot fi vizualizate direct pe ecranul televizorului UQ10.

In modul Wallpaper, televizoarele consumă doar 30-40 W (la fel ca un bec mic), oferind acelaşi nivel de luminozitate ca şi picturile standard care împodobesc pereţii unei locuințe.

Disponibil la dimensiuni ale ecranului de 60”, 70” şi 80”, UQ10 oferă o experienţă optimă de vizionare atât în 2D, cât și în 3D, fie că este vorba despre un film, un meci sau conţinutul dvs. personal.

Tehnologia folosită de Sharp pentru panouri inteligente şi plusul de rezoluţie înseamnă că distanţele de vizionare sunt de doar 2,3 metri pentru ecranul de 60”, de 2,7 metri pentru cel de 70” și de doar 3 metri pentru ecranul de 80”, ideale pentru varietatea actuală a spaţiilor de locuit.

Preturile televizoarelor pornesc de la 2399 euro (LC-60UQ10) LC-70UQ10 – 3.599 Euro si LC-80UQ10 – 6.999 Euro.