SIRI Voice Control spune lucruri trasnite

Data: 15/10/2011 | Autor: .

Noua tehnologie de comunicare vocala om/gadget de la Apple, Siri Voice Control, disponibila cu noul sistem de operare iOS5 are, cum era de asteptat, numeroase bug-uri.

Chiar si cei de la Apple au recunoscut ca programul se afla inca in faza de dezvoltare, avertizandu-si utilizatorii ca mai pot aparea probleme care vor fi rezolvate, cat de curand, cu un update.

In cadrul unui test cu noul telefon iPhone 4S, cei de la Thisismynext au vrut sa afle cum raspunde Siri la o serie de intrebari trasnite in genul “Unde pot ascunde un cadavru?”, “Care este scopul vietii?” sau “De unde pot cumpara droguri?”

Iar SIRI, cum era de asteptat, s-a blocat, spunand lucruri trasnite. Le puteti vedea in galeria foto de mai jos.

Apple afirma despre noua sa tehnologie ca va revolutiona modul in care percepem in prezent comunicarea.

httpv://www.youtube.com/watch?v=rNsrl86inpo

SIRI, Big Brother de buzunar

Prezentarea de catre Apple a tehnologiei Siri Voice Control de pe noul iPhone 4S ne-a dus imediat cu gandul la calculatorul HAL 9000, din celebrul film science-fiction “2001: A Space Odissey”, realizat de Stankey Kubrick. Precum Siri, computerul era capabil sa vorbeasca cu membrii echipajului unei nave si sa le asculte comenzile.

Asemanarile se opresc, insa, aici. Dispozitivul imaginat de Kubrick era varful tehnologiei din epoca prezentata in film si era prezent doar pe acea nava spatiala ultra-moderna. De cealalta parte, in lumea reala, Siri-ul celor de la Apple va fi prezent in buzunarele a milioane de oameni obisnuiti, venind sub forma unui “banal” telefon mobil ce va costa doar cateva sute de dolari.

Fara a fi adeptii teoriilor conspiratiei, credem ca tehnologiile precum cea prezenta pe noul iPhone 4S au potentialul de a modifica radical felul in care autoritatile urmaresc cetatenii. Stim deja, sau putem presupune, ca mesajele email sunt scanate in legatura cu anumite “keyword-uri” nepotrivite. Putem presupune ca daca vom trimite un mesaj in care ii povestim unui prieten despre un atentat terorist, undeva “se vor aprinde niste beculete”. Acest lucru nu era posibil pana acum in cazul convorbirilor, supravegherea acestora fiind limitata, practic, de numarul efectiv de oameni care pot sta “la casca”.

Noile tehnologii de recunoastere vocala pot schimba acum acest lucru, iar “beculetele se vor aprinde” si in cazul convorbirilor telefonice la fel ca in cazul emailurilor. In plus, transformarea vorbirii in text o face arhivabila, iar la nevoie va putea fi cautat oricand un element secret  din trecutul cuiva.

Odata cu asta, orice politician, om de afaceri sau personalitate din alt sector al vietii publice va deveni dintr-o data mult mai expus, intrucat fiecare are un mic secret ascuns.

Paradoxal este faptul ca dezvoltarea acestor tehnologii este finantata, cu entuziasm, chiar de consumatorii obisnuiti, prin milioanele de gadget-uri pe care le cumpara zi de zi.

httpv://youtu.be/HwBmPiOmEGQ