Smartphone-ul Facebook iese pe piata la mijlocul anului viitor

Data: 26/07/2012 | Autor: .

Facebook lucreaza impreuna cu HTC la constructia propriului smartphone, acesta urmand sa iasa pe piata la jumatatea anului viitor, potrivit surselor Bloomberg. Informatia confirma numeroasele zvonuri in acest sens aparute pe piata in ultima vreme.

Potrivit Bloomberg, cele doua companii intentionau sa lanseze dispozitivul la finele acestui an, insa au amanat scoaterea sa pe piata pentru a da timp HTC sa se concentreze si pe alte produse.

In acelasi timp, Facebook dezvolta si o versiune modificata a sistemului de operare Android, destinata sa ruleze pe noul smartphone.

Facebook si HTC nu sunt la prima colaborare de acest gen. Cele doua companii au lansat impreuna telefoanele ChaCha si Salsa, care au butoane dedicate pentru accesul la reteaua sociala.

Lansarea unui telefon Facebook este una dintre ambitiile fondatorului retelei, Mark Zuckerberg. Acesta a angajat in acest sens cateva zeci de ingineri si dezvoltatori de software care au lucrat la Apple.

Chiar daca nu se cunosc prea multe informatii despre viitorul smartphone Facebook, pe internet circula deja o serie de imagini concept cu noul dispozitiv. Cel mai interesant si apropiat de realitate concept pare a fi cel al designerului Michal Bonikowski, pe care il puteti vedea aici.