Smartphone-urile si tabletele Android, sub lupa hackerilor in 2012

Data: 9/01/2012 | Autor: .

Anul 2012 ne va aduce un numar de peste 2,5 millioane de virusi noi, precum si o crestere insemnata a programelor malware dedicate dispozitivelor mobile, in special celor care ruleaza platforma Android, potrivit unui raport al companiei germane de securitate pe Internet G Data.

„Una dintre problemele care au iesit in evidenta in 2011 si care se va dezvolta in urmatoarele 12 luni este malware-ul pentru platforme mobile”, a declarat Eddy Willems, Security Evangelist la G Data.

„Dispozitivele cu sisteme de operare Android vor fi tot mai mult in atentia infractorilor cibernetici care vor cauta in mod constant noi modalitati de a exploata vulnerabilitatile acestora. In 2011 s-a observat o crestere a atacurilor de inginerie sociala, unde utilizatorii au instalat aplicatii infectate pe dispozitivele lor. 2012 va fi anul troienilor bancari deoarece multe persoane migreaza catre platformele mobile pentru a-si efectua operatiunile de online banking”, a mai spus acesta.

G Data prezice deasemenea si o crestere a atacurilor asupra companiilor si organizatiilor.

Evenimentele majore ale anului, cum ar fi Jocurile Olimpice, Campionatul European de Fotbal sau alegerile prezidentiale din USA, vor oferi un mediu perfect infractorilor.

„Ne asteptam la distribuirea de bilete online false, website-uri clonate, atacuri asupra site-urilor oficiale si nu numai”, mai spune reprezentantul companiei de securitate.