Sony FE 50mm F1.2 G Master. Un nou obiectiv cu montură E

Data: 17/03/2021 | Autor: .

Sony FE 50mm F1.2 G Master este cel mai nou obiectiv din seria Full-Frame G Master. Obiectivul promite un efect bokeh spectaculos și un sistem de autofocalizare de înaltă performanță, totul într-un design compact și ușor. Obiectivul FE 50mm F1.2 GM are un design rezistent la praf și umezeală (nu e garantat 100%) și un element frontal acoperit cu fluorină care respinge amprentele, praful, apa, uleiurile și alte substanțe dăunătoare. 

Sony FE 50mm F1.2 GM (model SEL50F12GM) se laudă cu capabilități de autofocalizare (AF) de top, control profesional și fiabilitate, într-un design compact și ușor.

Diafragma maximă F1,2 a obiectivului combină o adâncime de câmp impresionantă pentru o expresie creativă maximă cu capacități incredibile de colectare a luminii, permițând viteze mai mari ale obturatorului și ISO mai scăzut în setări de lumină scăzută, făcându-l ideal pentru portrete, fotografii de nuntă, video și multe altele.

 Sony FE 50mm F1.2 G Master. Care sunt avantajele?

Obiectivul FE 50mm F1.2 GM oferă cele mai noi tehnologii din domeniul opticii, inclusiv trei elemente XA (lentile cu asfericitate extremă), care contribuie la asigurarea unei rezoluții ridicate pe toată suprafața cadrului, ce se menține inclusiv la deschiderea maximă a diafragmei de F1.2. Noul obiectiv oferă, de asemenea, imagini clare și atunci când vine vorba despre cadre cu iluminare din spate, datorită acoperirii unice Sony Nano AR Coating II, care minimizează eficient reflexiile interne, pentru prevenirea apariției efectelor de flare și ghosting.

Obiectivul FE 50mm F1.2 GM oferă un efect bokeh spectaculos la deschiderea maximă a diafragmei de F1.2, specific seriei G Master, pentru a surprinde adâncimea fiecărei imagini. Utilizând noul mecanism de deschidere a diafragmei cu o construcție cu 11 lame, dar și un design optic reglat cu precizie pentru reducerea la minimum a aberațiilor sferice, obiectivul oferă un efect bokeh fluid și profund, atât în prim-plan, cât și în fundal.

 Performanță de autofocalizare

 Obiectivul poate urmări subiecții și îi poate păstra în focus chiar și la o adâncime foarte mică a câmpului, realizând o autofocalizare rapidă, precisă și silențioasă, datorită celor patru motoare liniare XD (dinamică extremă) ce oferă o eficiență de înaltă clasă. Atunci când este necesară focalizarea precisă, mai ales atunci când filmați videoclipuri 4K cu urmărirea ochilor umani, FE 50mm F1.2 GM permite utilizatorului să se concentreze asupra compoziției datorită răspunsului său excelent, cu întârziere minimă și vibrații reduse. În plus, mecanismul de focalizare „floating focus” al obiectivului, controlat de algoritmul său dedicat de acționare a lentilelor, atinge o rezoluție ridicată pe întreaga plajă focală, cu o distanță minimă de focalizare de 40 cm.

Control profesional și fiabilitate

 Obiectivul Sony FE 50mm F1.2 G Master a fost realizat având în minte necesitățile creatorilor profesioniști de conținut.


Cu comenzi și funcții convenabile, cum ar fi un răspuns liniar MF (focalizare manuală), inel de diafragmă cu comutator on/off pentru click, comutator de mod de focalizare și două butoane personalizabile de menținere a focalizării, FE 50mm F1.2 GM combină operarea ușoară cu controlul profesional.

Obiectivul FE 50mm F1.2 GM are un design rezistent la praf și umezeală (nu e garantat 100%) și un element frontal acoperit cu fluorină care respinge amprentele, praful, apa, uleiurile și alte substanțe dăunătoare. Dezvoltat prin utilizarea celor mai noi tehnologii de simulare Sony și al celui mai recent design în materie de optică, obiectivul are o structură extrem de compactă și ușoară (diametru de 87mm, si lungime de 108mm la o greutate de doar 778 g), oferind mobilitate sporită și manevrare ușoară pentru un obiectiv de 50mm F1.2.

 Noul obiectiv FE 50mm F1.2 GM va fi disponibil de la finalul lunii aprilie 2020 și va avea un preț aproximativ de 11.200 lei.

Vrei un microfon Sony? Noul microfon wireless ECM-W2BT și lavaliera ECM-LV1

Sony FE 35mm F1.4 GM. Un nou obiectiv full frame, lansat la CES 2021