Vrei un microfon Sony? Noul microfon wireless ECM-W2BT și lavaliera ECM-LV1

Data: 10/03/2021 | Autor: .

Sony a lansat două noi microfoane – un microfon Sony wireless ECM-W2BT compatibil Multi-Interface Shoe și microfonul stereo compact tip lavalieră ECM-LV1.

Înregistrarea audio wireless de înaltă calitate cu zgomot redus și conexiune stabilă este posibilă datorită microfonului wireless ECM-W2BT, în special atunci când este utilizat împreună cu microfonul stereo de tip lavalieră ECM-LV1 și cu una dintre camerele Sony cu interfață audio digitală (le vedeti AICI).

Această combinație oferă soluția perfectă pentru a satisface nevoile vloggerilor din zilele noastre, ale creatorilor de conținut pe YouTube și ale creatorilor de conținut video care își doresc să beneficieze de sunet clar și de încredere pentru o gamă largă de medii, inclusiv de performanță stradală, recenzii de produse, recenzii culinare, vloguri de călătorie și multe altele.

Microfonul wireless ECM-W2BT permite înregistrarea sunetului digital cu zgomot redus prin conectarea receptorului la o camerăi foto compatibilă echipată cu o interfață audio digitală Multi Interface Shoe. Semnalul audio de la ieșirea receptorului poate fi înregistrat direct în cameră fără a conecta un cablu audio extern.

În plus, modelul ECM-W2BT a fost complet reproiectat pentru o calitate ridicată a sunetului, utilizând o capsulă avansată de microfon omnidirecțională pentru a capta un sunet clar, din orice direcție. Modelul ECM-W2BT permite, de asemenea, o flexibilitate sporită a înregistrării audio prin creșterea stabilității conexiunii wireless dintre microfon și receptor, chiar și atunci când apar obstacole sau în medii aglomerate cu activitate wireless suplimentară. În locații cu vizibilitate bună, comunicarea este posibilă pe o distanță de până la 200m, crescând semnificativ flexibilitatea înregistrării audio. Mai mult, noul codec Qualcomm® aptX™ Low Latency oferă atât înregistrare audio de înaltă calitate, cât și latență scăzută.

Microfonul wireless ECM-W2BT oferă, de asemenea, libertate creativă absolută, datorită funcțiilor sale de captare a sunetului. Trei moduri de înregistrare a sunetului – modul MIC, modul MIX și noul mod RCVR – permit utilizatorului să înregistreze atât conținutul audio principal, cât și sunetul ambiental în funcție de preferințele dorite.

Modul MIC va capta numai semnalul audio de la emițătorul microfonului, astfel încât să înregistreze doar sunetul emis de subiect. Modul RCVR preia numai sunetul de la microfonul intern al receptorului, astfel încât utilizatorul să se poată înregistra pe el însuși. Modul MIX mod preia atât transmițătorul, cât și receptorul audio, util atunci când se dorește înregistrarea sunetului emis atât de subiect, cât și de utilizator.

Acest microfon Sony suportă ieșire audio stereo și un mini-jack stereo extern de 3.5mm pentru a permite captarea sunetului stereo, astfel încât acesta să poată fi utilizat în combinație cu un microfon stereo compact de tip lavalieră, precum ECM-LV1, ca un microfon discret, care se poate atașa cu ușurință de hainele subiectului pentru înregistrarea sunetului într-un mod și mai realist. Întrucât receptorul este echipat cu ieșire audio de 3.5mm, modelul ECM-W2BT poate fi utilizat și pe camerele care nu sunt compatibile cu Multi Interface Shoe.

Pentru medii de înregistrare dificile, microfonul fără fir ECM-W2BT include o funcție cu rol de atenuare. Utilizatorul poate selecta unul dintre cele trei niveluri de atenuare, în funcție de volumul sursei de sunet, pentru a înregistra sunete excesiv de puternice la un volum mai mic, pentru a înregistra sunete puternice cu amplificarea notelor care se aud mai încet, dar și pentru a înregistra optim sunete care sunt, pur și simplu, mai puternice. Modelul ECM-W2BT include, de asemenea, protecție împotriva vântului utilă în special la înregistrarea în aer liber. Când este necesară o utilizare de lungă durată, funcția de gestionare a bateriei cu ajutorul camerei și alimentarea din Multi Interface Shoe, permit utilizatorului să folosească receptorul până la nouă ore.

GadgetReport.ro review: Steelseries Arctis 3, căștile optime pentru gaming

Pentru o referință ușoară, ECM-W2BT include un LED LINK care pentru a verifica starea comunicării dintre microfon și receptor și o un LED POWER pentru a verifica foarte ușor nivelul de încărcare al bateriei. În plus, este prevăzut un suport de protecție conector pentru interfața patinei de accesorii Multi Interface Shoe, care poate fi utilizat pentru a transporta receptorul și microfonul ca o pe o singură unitate sau poate fi, de asemenea, folosit ca stand pentru microfon, pentru o poziționare stabilă în timpul interviurilor sau altor utilizări statice.

ECM-LV1, un  microfon Sony de tip lavalieră

Microfonul stereo compact tip lavalieră ECM-LV1 permite, de asemenea, captarea sunetului de înaltă calitate, într-un un design compact pentru transport ușor și confort în timpul înregistrării. ECM-LV1 include paravânt pentru reducerea suplimentară a zgomotului, iar clema rotativă de 360 de grade permite, de exemplu, atașarea orizontală pe o cravată sau atașarea verticală la un buzunar, cu microfonul așezat la același unghi.

Alimentarea acestui microfon se face prin conectorul microfonului.

Microfonul wireless ECM-W2BT va fi disponibil începând cu luna aprilie a acestui an la un preț aproximativ de 1200 RON, iar microfonul stereo compact de tip lavalieră ECM-LV1 va putea fi achiziționat, de asemenea, din luna aprilie 2021, la un preț aproximativ de 200 RON. Cele două modele vor fi disponibile în magazinele retailerilor parteneri Sony.

Trust GXT 258 Fyru. Un microfon 4-in-1, excelent pentru chat, vloguri și înregistrări audio de calitate