Trust GXT 258 Fyru. Un microfon 4-in-1, excelent pentru chat, vloguri și înregistrări audio de calitate

În această perioadă când comunicarea cu colegii, cu prietenii, cu familia s-a mutat în mare parte în online, să deții niște gadgeturi de calitate, care să ofere o experiență de streaming cât mai plăcută, a devenit un lucru mai important ca niciodată până acum. De la calitatea semnalului de internet, la camera video pentru streaming, microfon și căști, avem nevoie de un ecosistem în care fiecare piesă în parte contează. Astăzi vă prezentăm unul dintre cele mai interesante microfoane USB pe care le poți conecta la PC sau la laptop. Este vorba de Trust GXT 258 Fyru.

Un nume destul de complicat căruia producătorul i-a mai adăugat și apelativul 4 in 1, asta pentru că oferă patru moduri de înregistrare diferite – cardioid, bidirectional, stereo și omnidirectional. Cu alte cuvinte, acest microfon este excelent pentru chat-ul de pe Zoom sau Skype, pentru vloguri și înregistrări audio de calitate, inclusiv pentru conferințe la care participă mai multe persoane și pentru care nu trebuie decât să așezi acest microfon la o distanță egală de toți.

Un microfon all-in-one care vine intr-o cutie de pe care aflăm toate informațiile esențiale. În pachet primești microfonul, standul metalic, un surub cu care să îl prinzi și un cablu USB de 1,8 m.

Construcția microfonului este una solidă, cu un șasiu din metal vopsit in negru, cu un buton de volum și altul de gain, proeminente și bine calibrate.

În partea de jos a microfonului Trust GXT 258 Fyru vei găsi un buton special, pe care îți garantăm că nu îl vei găsi la alte microfoane. Acesta controlează led-urile care oferă o ambianță specială, în cinci culori diferite. O chestie cool, care îi oferă microfonului un look special.

În partea de sus a microfonului ai un alt buton, de MODE pe care, dacă îl apeși succesiv, vei trece microfonul într-unul dintre modurile sale – unidirectional/cardioid – adică înregistrează ce aude în fața lui, eliminând zgomotele ambientale, stereo  (două leduri aprinse), când înregistrează stereo, bidirectional (două leduri aprinse) – atunci când vrei să folosești microfonul într-o discuție cu un interlocutor din fața ta și omnidrecțional – când înregistrează în toate unghiurile – o opțiune excelentă pentru o înregistrare ambientală, de exemplu dacă îl folosești pe o masă de conferință, la birou, și sunt mai mulți participanți, sau acasă, când ești împreună cu familia și vrei ca toți să se audă când vorbiți cu rudele îndepărtate pe Zoom sau pe Skype.

O altă facilitate interesantă este că microfonul poate fi trecut foarte ușor pe MUTE, adică să nu capteze sunet, dacă apeși pe butonul de volum. Ledurile se vor colora în roșu, semnalând că nu înregistrează sunet.

SE CONECTEAZĂ FOARTE RAPID

Ce ne-a plăcut la acest microfon este că se conectează rapid la orice laptop sau PC pe care l-am încercat. Din momentul îl care îl conectezi la USB, durează câteva secunde pentru ca Windows-ul să-l găsească și să fie gata pentru folosit. Nu îți rămâne decât să îl alegi din sursele audio și îl poți folosi.

Întregul proces nu durează mai mult de 10-20 de secunde. În plus, sistemul îi păstrează specificațiile, astfel încât îl va recunoaște instant data viitoare când îl conectezi.

 

SUNET BOGAT, CLAR ȘI PUTERNIC

Dincolo de facilitățile sale, principalul atuu al acestui microfon, Trust GXT 258 Fyru, îl reprezintă modul excelent în care captează și redă sunetul.

Trust GXT 258 Fyru are latență zero, astfel că nu are niciun fel de întârzieri în redarea pe internet, o chestie esențială. Probabil ai asistat la discuții pe chat în care sunetul și imaginea nu sunt sincronizate, adică vezi omul din imagini că vorbește dar vorbele sale se aud cu întârziere.

Dincolo de latența zero, microfonul celor de la Trust se remarcă prin sunetul bogat, clar și puternic. De altfel, întregul clip video realizat pentru acest microfon este înregistrat cu acest microfon.

Gadgetul este astfel ideal pentru podcasturi, pentru vloguri, pentru inregistrarea de muzică și pentru streaming-ul pe YouTube, Facebook sau pe Twitch atunci când, de exemplu, te joci și vrei ca și alți să îți vadă aventurile și, important, să te audă foarte bine.

Este o diferență semnificativă de calitate a sunetului între un astfel de microfon și, de exemplu, o cască clasică cu microfon atașat. Printre altele, microfonul celor de la Trust are un filtru special care curăță sunetul, astfel că cei care te aud nu îți vor auzi respirația, zgomotele din jurul tău etc.

Trust GXT 258 Fyru este, din multe puncte de vedere, un microfon optim, oferind un sunet de cristal, aproape de cel captat într-un studio de înregistrări.

În ceea ce privește modurile de înregistrare, modul simplu în care poți selecta și adapta setările în funcție de scenarii, doar apăsând pe butonul de deasupra microfonului, reprezintă un avantaj excelent.

La majoritatea microfoanelor, inclusiv la cele profesionale, trebuie să umbli în software-ul dedicat sau în pupitrul de mixaj pentru a schimba setările. Asta dacă ai asemenea opțiuni pentru că sunt puține microfoanele care sunt capabile să acopere toate posibilitățile de înregistrare.

O altă facilitate excelentă este faptul că poți conecta microfonul la căști, prin mufa de 3.5 mm, de sub butoane, astfel că vei auzi în timp real ceea ce înregistrezi și vei putea, astfel, să calibrezi sunetul după cum îți dorești.

UN RAPORT CALITATE-PREȚ FOARTE BUN

Microfonul Trust GXT 258 Fyru reprezintă, în esență, un gadget excelent, cu un raport preț-calitate foarte bun. La aproximativ 500 de lei, prețul la care îl găsești în majoritatea magazinelor, acest microfon reprezintă o bună achiziție, un adevărat best-buy.

Dincolo de facilitățile sale, de ușurința cu care îl conectezi, de look-ul cu iz premium, acest microfon se remarcă prin calitatea sunetului care este una excelentă, mai ales în această zonă de preț.

Dacă te interesează să-l cumperi, îl găsești pe acest LINK la cel mai bun preț.