Sony Playstation 5, gata de lansare. Toate specificațiile, dezvăluite

Data: 21/03/2020 | Autor: .

Sony a prezentat detaliile complete ale noi console de jocuri Playstation 5, pe care urmează să o lanseze, cel mai probabil, în sezonul de shopping de Crăciun, în același timp cu Xbox X. Noua consolă PlayStation 5 va beneficia, printre altele, de un SSD de mare viteză, un cip grafic ce va permite tehnologiei ray-tracing cât și o unitate optică Blue-Ray UltraHD, relatează GadgetReport.ro

Sony PlayStation 5 este, fără îndoială, unul dintre cele mai așteptate gadgeturi din 2020.

La ultima conferinta Sony, Mark Cerny, arhitectul hardware-ului, a intrat prezentat detaliile tehnice ale consolei Playstation 5, fără însă a prezenta carcasa acesteia. A fost o conferință dedicată dezvoltatorilor unde am aflat, priuntre altele, că  noua consolă va include un procesor  pe 8 Nuclee Zen 2 la 3.5GHz (frecventa variabila), un GPU de 10.28 TFLOPs, 36 CUs at 2.23GHz, RDNA 2 architecture (frecventa variabila) și 16GB de RAM GDDR6.

Pe partea grafică, GPU-ul va suporta ray-tracing si shadere primitive, rezultand un consum mai mare de energie. PlayStation 5 promite să gestioneze mult mai bine efectele de iluminare din jocuri, grație unei tehnologii inovatoare.

Consola va avea un spațiu de stocare pe SSD de 825GB , extensibil prin NVMe SSD slot. PS5 va putea incarca 5.5 GB/sec, astfel că jocurile vor fi disponibile aproape instantaneu.

Pe partea audio, noul Sony Playstation 5 va include 3D Audio, grație tehnologiei HRTF (Head Related Transfer Function). Consola va dispune de 5 profiluri audio diferite pentru a permite utilizatorilor sa si-l selecteze pe cel mai apropiat preferintelor lor.  În plus,  noile controlele vor prezenta un nou tip de feedback haptic, pentru o vibrație mai rafinată.

Inovația, intitulată „adaptive triggers”, ce va fi încorporată butoanelor ( L2/R2), va da posibilitatea creatorilor de jocuri să personalizeze cele două butoane pentru a „opune rezistență” în timp ce sunt apăsate. Funcția va fi una excelentă de exemplu într-un joc de curse, când terenul este off-road, iar mașinile întâmpină un traseu plin cu pietre.

PLAYSTATION 5 VA RULA ȘI JOCURILE DE PS4 ȘI PS4 PRO

Sony Playstation 5 va include un 4K Blu-ray drive și, foarte important, va fi capabilă să ruleze și jocurile dedicate edițiilor precedente (PS4 si PS4 Pro). Sony a testat 100 jocuri de PS4 (bazate pe playtime) si toate au funcționat fără probleme.

Printre jocurile exclusive pentru viitorul PlayStation 5 știm deja că se vor afla The Last of Us Part II și Ghost of Tsushima.

Potrivit unor surse din piață, citate de Bloomberg, nu este exclus ca PS5 să coste 450 de dolari. În  2013,  PlayStation 4 a fost lansată la prețul de 399 de dolari.

Microsoft anunță noi detalii despre Xbox Series X