Sony pregătește PlayStation Plus, un nou serviciu de jocuri video

Data: 31/03/2022 | Autor: .

Sony va lansa în această vară un nou serviciu de abonament pentru jocuri video, numit PlayStation Plus. Compania va încerca, prin gruparea PlayStation Plus şi PlayStation Now într-un singur produs să să stimuleze vânzările consolelor de jocuri PlayStation.

Decizia este văzută de cunoscătorii din industrie ca fiind răspunsul Sony la Xbox Game Pass, un serviciu de abonament de jocuri de la Microsoft.

Sony a anunțat că serviciul său PlayStation Plus Premium le va permite utilizatorilor să transmită jocuri pe PC, precum şi pe PS4 şi PS5. Jucătorii vor putea, de asemenea, să încerce unele jocuri pentru o perioadă limitată de timp înainte de a se decide să le cumpere.

Jocurile oferite la lansare, peste 700 de titluri, vor include Death Stranding, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales şi Returnal. Sony a declarat că lucrează îndeaproape cu dezvoltatorii terţi pentru a include mai multe titluri în timp.

Cât va costa PlayStation Plus

Serviciul PlayStation Plus va fi disponibil din iunie, în trei niveluri: pachetul de bază, care oferă jucătorilor două jocuri gratuite în fiecare lună şi acces la multiplayer online şi costă 10 dolari pe lună sau 60 de dolari pentru un abonament anual, PlayStation Plus Extra, care include o selecţie de 400 de titluri descărcabile pentru PS 4 şi PS 5 şi costă 15 dolari pe lună sau 100 de dolari pe an, precum şi PS Plus Premium, care include 340 de jocuri în plus faţă de Extra, costă 18 dolari pe lună sau 120 de dolari pe an.

Microsoft cheltuieşte mult pentru Game Pass, achiziţionând companii de jocuri video precum Activision Blizzard şi Bethesda, pentru o sumă totală de 76 de miliarde de dolari, pentru a aduce titlurile lor populare pe acest serviciu.

Xbox Game Pass este considerat un fel de Netflix pentru jocuri. Acesta le permite jucătorilor să joace jocuri video pe telefon, PC sau consola Xbox prin intermediul cloud-ului, eliminând nevoia de hardware scump.