Sony dezvaluie noi detalii despre consola PlayStation Vita

Data: 17/08/2011 | Autor: .

 Sony a dezvaluit noi amanunte despre controlerele, ecranul, functiile si jocurile dedicate noii console PlayStation Vita (PS Vita), ce ar urma sa fie lansata, cel mai probabil, cu ocazia sarbatorilor de iarna. Informatiile au fost prezentate in cadrul conferintei de presa organizata cu ocazia expozitiei Gamescom din Cologne, Germania. 

Oficialii Sony au declarat ca PlayStation Vita (182.0 x 18.6 x 83.5mm), dotata cu un procesor quad core ARM Cortex A9, un ecran OLED touch de 5 inchi şi rezolutie de 960 x 544, si conexiuni Wi-Fi, 3G, va propune jucatorilor doua stick-uri analog  ce vor oferi o experienta similara cu utilizarea controller-ului Dual-Shock, ca si cand acestia s-ar juca in confortul propriului camin, in timp ce ecranul tactil va oferi o imagine clara, de neegalat, in segmentul sistemelor portabile de divertisment.

Ecranul tactil frontal si pad-ul dorsal tactil, combinate cu tehnologia de miscare six-axis vor permite utilizatorilor sa interactioneze direct cu jocurile, in trei dimensiuni, prin miscarile degetelor: “atingere, prindere, urmarire, impingere si tragere”, controlate de camerele frontale si dorsale.

 

Social-network pentru Vita

 

Sony a dezvaluit noi detalii si despre  functiile de conectivitate sociala ale PlayStation Vita.

In momentul accesarii acestora prin modelul 3G/Wi-Fi, utilizatorul va fi conectat in mod constant la activitatea sa curenta in lumea PlayStation, dar si la lumea prietenilor si a altor utilizatori. Sony a pregatit o serie de aplicatii speciale pentru servicii de retele sociale, precum Facebook, Twitter,foursquare si Skype.

Consola va oferi o serie de functii suplimentare. Una dintre acestea este “near”  ce va oferi servicii de localizare, ca parte a functiilor de baza din PlayStation®Network. “near”, creat special pentru PS Vita, va fi preinstalat pe sistem pentru a permite utilizatorilor sa afle ce jocuri ii tin ocupati pe prietenii din apropiere sau ce jocuri s-au jucat recent acestia.

Utilizatorii isi pot intalni virtual prietenii sau noi jucatori, indiferent de jocurile pe care acestia le acceseaza, prin partajarea informatiilor de joc.

„Party”, aplicatie de asemenea preinstalata, reprezinta o alta functie inovatoare pentru un sistem portabil de divertisment si va permite utilizatorilor sa realizeze apeluri vocale sau conversatii text nu doar in timpul jocurilor online, dar si atunci cand ruleaza alte jocuri sau aplicatii diferite, cum ar fi navigarea pe internet.

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=RIaJHh60hQY

 

Jocuri dedicate pentru PS Vita

 

Sony a prezentat, totodata,  in cadrul conferintei de presa organizata cu ocazia expozitiei gamescom din Cologne, Germania, si o serie de jocuri dedicate noii console.

 

Resistance Burning Skies este un joc cu totul nou dezvoltat special pentru PS Vita, oferind o noua perioada de timp al povestii jocului, noi niveluri si medii, un joc care foloseste din plin avantajele stick-urilor dual analog.

 

LittleBig Planet este un titlu care duce experientele de joc, creativitatea si partajarea la un alt nivel. Acesta foloseste toate caracteristicile speciale ale PS Vita, inclusiv Augmented Reality, pentru a transpune lumea reala in creatiile jucatorului.

 

Reality Fighters utilizeaza camerele video, atat cea frontala, cat si cea plasata pe spatele consolei, pentru a livra o experienta cat mai bogata si mai aproapiata de realitate. Aceasta experienta de lupta personalizata transforma lumea intr-o arena pusa la dispozitia jucatorului.

 

O masa de bucatarie, un parc auto, un teren de joaca, fac toate parte din lumea reala ce este transpusa in joc cu ajutorul camerelor si al tehnologiilor PS Vita. In plus, jucatorii pot folosi fotografii personale pentru a crea eroi care le seamana, eroi carora le pot adauga caracteristici unice de lupta si stiluri vizuale diferite.

 

De asemenea, Sony a prezentat Escape Plan, un  titlu inovator si iesit din tipar. Combinand un stil artistic unic cu un simt al umorului iesit din comun si puzzle-uri provocatoare, Escape Plan a fost ultimul titlu pentru PS Vita prezentat la conferinta de presa.

 

PlayStation Vita (PS Vita) va avea un pret care incepe de la 249 dolari.