Sony prezintă noile smartphone-uri Xperia XZ2 și Xperia XZ2 Compact

Sony prezintă noile smartphone-uri Xperia XZ2 și Xperia XZ2 CompactSony a lansat la Mobile World Congress de la Barcelona noile smartphone-uri Xperia XZ2 și Xperia XZ2 Compact, gadgeturi care oferă specificaţii de top, de la ecranul HDR la camerele de 19 MP cu filmare în slow motion, relatează GadgetReport.ro

Noile smartphone-uri Xperia XZ2 și Xperia XZ2 Compact au ecrane HDR de 5,7 respectiv 5 inchi (2160 × 1440 pixeli), prinse în carcase de metal şi sticlă Gorilla Glass 5.

Telefoanele sunt propulsate de procesoare Snapdragon 845, au 4 GB de memorie RAM şi spaţii de stocare de 64 GB, extensibile prin carduri micro SD de până la 400 GB. În plus, XZ2 este primul telefon Sony care se încarcă wireless.

Cele două telefoane se remarcă, mai ales, cu camerele foto&video. Ambele au senzori de 19 megapixeli Motion Eye şi promit imagini de înaltă rezoluţie, HDR 4K, inclusiv filmări în slow motion, la 960 fps şi rezoluție 1080p.

Xperia XZ2 și Xperia XZ2 Compact ies în evidenţă şi cu posibilitatea de a realiza selfie-uri 3D, cu ajutorul camerei de 5 MP.

Mai mult, XZ2 oferă o funcţie de vibraţie, care aduce pe telefon senzaţia de pe controlerul de PlayStation. „Feel your media” este sloganul cu care Sony promite o experienţă specială, originală, atât în jocuri cât şi în filme.

La capitolul minusuri, niciunul dintre telefoane nu include mufă pentru căşti, iar bateriile par destul de mici (2850 mAh la Xperia XZ2 Compact respectiv 3180 mAh la XZ2 ). Sony afirmă însă că modul STAMINA, disponibil pe ambele telefoane, va reduce consumul de energie pentru ca bateria să reziste întreaga zi.

Telefoanele compensează cu cele două difuzoare stereo, cu LDAC, cu rezistenţa la apă şi praf (IP65/68) şi cu viteza de transfer de 800 Mbps de download şi 150 Mbps pe upload.

Telefoanele vor fi lansate pe piaţă în această primăvară în culorile negru, argintiu, verde şi roz, la preţuri încă neanunţate.

Toate detaliile despre cele două telefoane Xperia XZ2 și Xperia XZ2 Compact le aflaţi de pe site-ul Sony, în limba română.